sreda, 31. januar 2024.  07:40h
Pročitano 757 puta

Izvođenje monodrame „Hronika dogovorene smrti“ 5. februara u Pančevu

Povodom 60 godina od smrti Branka Miljkovića u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo u ponedeljak, 5. februara u 19 časova biće izvedena monodrama „Hronika dogovorene smrti“.

Branko Miljković, jedan od najboljih i najzagonetnijih srpskih pesnika dvadesetog veka i šezdeset godina posle svoje smrti i dalje privlači pažnju čitalaca, kako svojom poezijom, tako i privatnim životom Branko Miljković, jedan od najboljih i najzagonetnijih srpskih pesnika dvadesetog veka i šezdeset godina posle svoje smrti i dalje privlači pažnju čitalaca, kako svojom poezijom, tako i privatnim životom Gradska biblioteka Pančevo

 

Ono što ovu monodramu čini neobičnijom od drugih je to što ulogu pesnika tumači Dragica Užareva, koja je i režirala predstavu. 

Tekst monodrame je napisao književnik Oliver Janković, a muziku, specijalno za ovu predstavu je komponovao Zoran Sve Jovanović. 

Autor plakata je Ana Ivanović iz Podgorice.

Branko Miljković, jedan od najboljih i najzagonetnijih srpskih pesnika dvadesetog veka i šezdeset godina posle svoje smrti i dalje privlači pažnju čitalaca, kako svojom poezijom, tako i privatnim životom.

Monodrama „Hronika dogovorene smrti“ pokušava da malo osvetli i donekle razjasni Brankov odnos prema poeziji, da u formi autoanalize glavnog junaka ukaže na neke malo poznate detalje i činjenice. Kao i svaki pravi stvaralac on je imao uspone i padove, raj i pakao. Međutim i sami usponi su stvarali padove. U krugovima prijatelja i „prijatelja“ u kojima se Branko kretao, posle dobijanja Oktobarske nagrade, uzburkale su se strasti, pojavila se zavist, pa čak i mržnja prema pesniku.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00