subota, 13. januar 2024.  15:25h
Pročitano 411 puta

Izložba fotografija „Samo delić emocija“ od 15. januara u Pančevu

Izložba fotografija „Samo delić emocija“ Katarine Denić biće otvorena od 15. januara u foajeu Kulturnog centra Pančevo. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 15. januar u 19 časova.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 31. januara Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 31. januara Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Posetioci će izložbu moći da pogledaju do 31. januara 2024. godine.

Katarina Denić kaže da je materijal za ovaj projekat nastajao više od godinu dana. 

Stvaranje fotografija za ovu izložbu pomoglo mi je da se suočim sa gubitkom, turbulencijom osećanja, bola, osmeha, patnje, ljubavi, svih mogućih emocija. Pogled u sebe i korišćenje fotografije kao podsetnika da svi prolazimo kroz razne faze i da i u tim mračnim trenucima znamo da je svetlost uvek u nama. Projekat je predstavljen u vidu 12 fotografija, kako bi se obeležila jedna godina i svaka fotografija predstavlja drugu emociju u datom mesecu. Imam želju da ovim projektom pokažem i sa jedne strane skrenem ljudima pažnju na to da je u redu osećati, u redu je imati emocije i u redu je biti ranjiv. Fotografije su crno-bele jer je tako veći fokus na samu poruku. Tekstovi koji su dodati na fotografijama samo su delovi kratkih priča koje sam pisala tokom proteklih godina. Ovo su fotografije ljudi koji su mi pomogli da ostvarim ovako nešto. Isto tako su tu i autoportreti, jer sam želela da predstavim sebe kao umetnika. U svet fotografije me je uveo moj otac. Gledajući fotografije koje je on stvarao, otkrila sam potpuno novi i drugačiji svet. Ovaj pravac umetnosti mi je pomogao da otvorim mali univerzum za sebe. Način izražavanja i pokazivanja ovog sveta iz mog ugla. Ogoljena lepota ljudi, tela, osmeha, detalji, emocije, kao i trenutak koji može da izazove nešto, za mene su dodatni razlozi zašto uživam u fotografisanju. Prelep je osećaj uhvatiti iskrenu emociju kod ljudi, divnu svetlost, detalj koji možda na prvi pogled ne biste ni primetili, kaže Katarina Denić.

Biografija: 

Katarina Denić rođena je u Beogradu, 1995. godine. Završila je Poljoprivredni fakultet i kurs u Foton u školi fotografije s A2 nivoom (najviši uvodni nivo).

 

Plakat Katarina Denic

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00