petak, 17. novembar 2023.  13:12h
Pročitano 255 puta

Povodom Svetskog dana deteta u Kulturnom centru Pančevo nekoliko događaja

Uoči Svetskog dana deteta, koji se obeležava 20. novembra, Grad Pančevo u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva organizovaće niz događaja posvećenih najmlađima.

Na platou ispred Kulturnog centra Pančeva, u ponedeljak, 20. novembra, od 10 do 12 časova, deca uzrasta iznad sedam godina imaće priliku da učestvuju u radionicama pod nazivom "Cirkus za sve", koje će voditi Kreativni pogon iz Novog Sada, zajedno sa specijalnim gostima Na platou ispred Kulturnog centra Pančeva, u ponedeljak, 20. novembra, od 10 do 12 časova, deca uzrasta iznad sedam godina imaće priliku da učestvuju u radionicama pod nazivom "Cirkus za sve", koje će voditi Kreativni pogon iz Novog Sada, zajedno sa specijalnim gostima Kreativni pogon / promo

 

Na platou ispred Kulturnog centra Pančeva, u ponedeljak, 20. novembra, od 10 do 12 časova, deca uzrasta iznad sedam godina imaće priliku da učestvuju u radionicama pod nazivom "Cirkus za sve", koje će voditi Kreativni pogon iz Novog Sada, zajedno sa specijalnim gostima.

U istom danu, ali u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, sa početkom u 12 časova, biće izvedena predstava namenjena deci uzrasta iznad pet godina, pod nazivom "Mala sirena", u izvođenju Alegreto Teatra. Ulaznice za ovu predstavu su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni Kulturnog centra Pančeva u petak i subotu od 16 časova.

Tekst i režiju predstave "Mala sirena" potpisuje Katarina Orešan. U predstavi igraju Predrag Grujić, Petar Kokinović, Nemanja Milunović, Marija Pantin, Bojan Simić i sama Katarina Orešan. Trajanje predstave je planirano da bude 60 minuta.

U večernjim satima istog dana, tačnije u 18:30 časova, Beogradski dečji kulturni centar ugostiće nagrađivanu predstavu "Ja sam Akiko". Ova predstava, nastala po istoimenom romanu Stefana Tićmija, rezultat je koprodukcije Dečje scene "Pođi tuda..." Kulturnog centra Pančeva i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade – Bačka Palanka. "Ja sam Akiko" gostuje u okviru događaja Prekretnica, Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade, koju organizuje Asitej Srbije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00