ponedeljak, 18. septembar 2023.  15:51h
Pročitano 644 puta

Poklanjamo karte za 20. Ethno.com: Druge večeri nastupiće EJO i Vasil Hadžimanov bend

Druge festivalske večeri 20. Ethno.com world music festivala u Pančevu u subotu, 23. septembra, nastupiće EJO/Ethno Jazz Orchestra i Vasil Hadžimanov Bend. Nagradićemo troje naših čitalaca sa po dve ulaznice.

Od 20 sati 23. septembra na festivalu će nastupiti EJO/Ethno Jazz Orchestra, a zatim Vasil Hadžimanov bend Od 20 sati 23. septembra na festivalu će nastupiti EJO/Ethno Jazz Orchestra, a zatim Vasil Hadžimanov bend Kulturni centar Pančevo / promo

 

Od 20 sati 23. septembra na festivalu će nastupiti EJO/Ethno Jazz Orchestra, a na repertoaru su obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorske numere koje su inspirisane fusion jazz-om, afričkom muzikom, muzikom Balkana.

Svojim prepoznatljivim zvukom EJO/Ethno Jazz Orchestra unose novu energiju u stare pesme, a autorskim pesmama donose nešto novo i sasvim drugačije.Sastav broji osam članova i sastoji se od muzičara iz Čačka,Subotice, Kosovske Mitrovice, Rume i Beograda. Etho Jazz Orchestra je nastao marta 2015. godine.

Iste večeri na programu je koncert Vasil Hadžimanov Benda, u sastavu Vasil Hadžimanov - klavir, klavijature, Rastko Obradović - tenor sax, Miroslav Tovirac - bas gitara, Ratko Dautovski – perkusije i Viktor Filipovski - bubanj. Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova (jazz, funk, rock, progressive, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja jedinstven pristup džez muzici.

U prethodnih 20 godina, Vasil i njegov bend sa velikim uspehom sviraju svoju muziku na koncertima i muzičkim festivalima širom sveta. Sva izdanja i muzika VHBand-a su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

Dvadeseti, jubilarni Ethno.com festival održaće se od 22. do 24. septembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Festival se održava u organizaciji Kulturnog centra Pančeva uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00