četvrtak, 6. jul 2023.  18:10h
Pročitano 1084 puta

KUD „Stanko Paunović“ iz Pančeva na Kozara etno festivalu

Prvi izvođački ansambl i Narodni orkestar KUD "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo zabeležio je još jedan u nizu izvanrednih nastupa, a u sklopu međunarodnog festivala „Kozara Etno 2023“ koji se tokom tri dana održavao u Piskavici i Banja Luci. 

KUD "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo se ovom prilikom, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, potrudio da na najbolji mogući način predstavi našu zemlju kao i njeno bogato kulturno nasleđe KUD "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo se ovom prilikom, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, potrudio da na najbolji mogući način predstavi našu zemlju kao i njeno bogato kulturno nasleđe Turistička organizacija grada Pančeva

 

Festival obojen etno zvukom kroz prezentaciju izvornih pesama i sviranja u kojem učestvuju grupe sa kozarskog područja kao i gosti iz okolnih zemalja, imao je učesnike sa čak četiri kontinenta.

KUD "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo se ovom prilikom, a u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, potrudio da na najbolji mogući način predstavi našu zemlju kao i njeno bogato kulturno nasleđe. 

 

kud stanko paunovic

 

Turistička organizacija grada Pančeva bila je zadužena za prezentovanje samog grada  Pančeva i njegove turističke ponude kao i ponude etno suvenira.

Pored nastupa folklornih ansambala i orkestara, kao i prezentacija gradova učesnika, deo  programa bio je namenjen različitim radionicama udaraljki i tradicionalnog plesa, kao i takmičenjima u rustičnim igrama. U takmičenju u disciplini bacanje kamena s ramena u kojem učestvuju predstavnici svih grupa u narodnim nošnjama a koje ima za cilj promociju lokalnog kulturnog identiteta kroz tradicionalnu sportsku aktivnost Nikola Kostić, predstavnik ansambla KUD-a "Stanko Paunović" NIS-RNP Pančevo osvojio je treće mesto.

 

kud stanko paunovic na kozara etno

 

Događaj je organizovan od strane Turističke organizacije grada Banja Luka, KUD „Piskavica“ i UG „Afrodizijak“  po 18. put a sa ciljem da se prikaže kako se nekada živelo na Kozari i Potkozarju kroz prezentaciju tradicionalonih običaja, kulture i domaće kuhinje.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00