ponedeljak, 29. maj 2023.  09:52h
Pročitano 241 puta

Prolećni koncert KUD „Banatski vez“ u Dolovu

U velikoj sali Doma kulture u Dolovu, minulog vikenda održan je Prolećni koncert KUD "Banatski vez" iz Dolova. 

Pored domaćina, na koncertu su nastupili i gosti iz KUD "Sveti Đorđe" Stančevo, Rumunija; KUD "FRA" Čačak i KUD "Jovan Kursula" Varvarin Pored domaćina, na koncertu su nastupili i gosti iz KUD "Sveti Đorđe" Stančevo, Rumunija; KUD "FRA" Čačak i KUD "Jovan Kursula" Varvarin KUD "Banatski vez" / Dragana Pendić

 

Pored domaćina, na koncertu su nastupili i gosti iz KUD "Sveti Đorđe" Stančevo, Rumunija; KUD "FRA" Čačak i KUD "Jovan Kursula" Varvarin.

Prošlogodišnji prolećni koncert KUD-a "Banatski vez" nosio je naziv Memorijalni koncert "Lučijanu u čast" i bio je posvećen folklornom koreografu Lučijanu Danilovu iz Dolova koji je preminuo 2021. godine u svojoj 55. godini života. 

 

kud banatski vez dolovo foto dragana pendic

 

Na početku ovogodišnjeg prolećnog koncerta pomenuti su i drugi igrači folklora u Dolovu, koji su nas prerano napustili: Vladimir Vlada Jović, Slobodan Boba Ankucić, Mladen Nebrigić - Keke, Srđan Stambolić - Stambi i Aleksandra Milovanov - Caka. 

Takođe, pomenuti su i muzičari koji su dugo godina svirali za folklor u Dolovu: harmonikaši Dragan Radivojev - Aksim, Sava Đinga - Gogulj i gitarista i tamburaš Vladica Đorđević.

U holu ispred velike sale, priređena je i izložba fotografija pomenutih folklornih igrača i muzičara.

 

kud banatskai vez

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00