ponedeljak, 22. maj 2023.  07:30h
Pročitano 2347 puta

Izložba pejzaža Milenka Prvačkog u Narodnom muzeju Pančevo

Izložba slika „Osvajanje pejzaža“ Milenka Prvačkog biće svečano otvorena u sredu, 24. maja u 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

Narodni muzej Pančevo ima veliku čast i zadovoljsto da priredi ovu izložbu, čiji je kustos i autor likovni kritičar Sava Stepanov iz Novog Sada Narodni muzej Pančevo ima veliku čast i zadovoljsto da priredi ovu izložbu, čiji je kustos i autor likovni kritičar Sava Stepanov iz Novog Sada Narodni muzej Pančevo

 

Milenko Prvački rođen je 1951. godine u Novom Kozjaku, živeo je u Pančevu, magistrirao je slikarstvo na Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ u Bukureštu, a od 1971. godine izlaže u Jugoslaviji i Evropi. Prvački je jedan od idejnih tvoraca i osnivača Jugoslovenskog bijenala umetnosti u Pančevu, a od 1993. godine, kada se seli u Singapur, predaje na LASALLE College of the Arts u Singapuru, čiji je bio i dekan 10 godine. 

Učestvovao je na brojnim simpozijumima i umetničkim radionicama širom sveta, a bio je i gostujući profesor na umetničkom univerzitetu Musašino u Japanu i Šabanci univerzitetu u Turskoj. Učestvovao je na Bijenalu umetnosti u Sidneju 2006, a 2020. godine dobitnik je nagrade "Sava Šumanović".

Narodni muzej Pančevo ima veliku čast i zadovoljsto da priredi ovu izložbu, čiji je kustos i autor likovni kritičar Sava Stepanov iz Novog Sada.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00