sreda, 29. mart 2023.  11:34h
Pročitano 551 puta

Izložba digitalne grafike „Simetrija“ Milana Manića u Pančevu

Izložba digitalne grafike „Simetrija“ Milana Manića biće postavljena od 3. do 15. aprila u foajeu Kulturnog centra Pančevo. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 3. april u 19 časova.

Milan Manić se više od dvadeset godina bavi multimedijom Milan Manić se više od dvadeset godina bavi multimedijom Kulturni centar Pančevo / promo

 

Za mene, kompjuterska grafika, posebno gemetrijska apstrakcija kojom se najviše bavim, nipošto nije lišena osećajnosti iako se u osnovi svodi na matematička načela. Naprotiv, ona je svojevrsna poezija, i poput estetski biranog jezika ima svoju umilnost, blagozvučnost i značenje, koje želim da ponudim posetiocu izložbe. Imam na destine grafika pomunutog formata, za izložbu ću odabrati one u kojima je naglašena simetrija, koja ponekad deluje umirujuće, ponekad, uveseljava usled razigranosti, a neretko poziva na razmišljanje, kaže Milan Manić.

Milan Manić se više od dvadeset godina bavi multimedijom. Poslednjih godina, prisutan je, kako na likovnoj, tako i na književnoj sceni savremenog stvaralaštva u zemlji i inostranstvu.

Milan Manić je likovni umetnik proširenih medija. Član je ULUS-a i još nikoliko umetničkih udruženja. Imao je pet samostalnih izložbi i učestvovao na 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: BiH, Severna Makedonija, Kipar, Bugarska, Mađarska, Brazil, Turska, Kina. Nagrađivan.

 

summetry of flowers digitalna grafika

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00