četvrtak, 26. januar 2023.  16:55h
Pročitano 312 puta

Održana Svetosavska akademija Udruženja književnika Srbije: Uručena i Blagodarja

U Svečanoj sali Udruženja književnika Srbije, danas, 26. januara održana je Svetosavska akademija  u slavu i čast Svetog Save, prvog arhiepiskopa autokefalne Srpske pravoslavne crkve, diplomate i književnika.

Na današnjoj svečanosti uručena su i Blagodarja Na današnjoj svečanosti uručena su i Blagodarja UKS

 

Svečanost je otvorio predsednik UKS Miloš Janković, a skup blagoslovio sveštenik dr Ugrin Popović.

 

SA Milos Jankovic

 

Blagodarje, poseban vid priznanja Udruženja književnika Srbije, uručeno je zaslužnim pojedincima i institucijama za trajni doprinos ugledu i razvoju Udruženja književnika Srbije, za izuzetan doprinos u negovanju duha srpske narodne i umetničke književnosti, očuvanja tradicije i narodnih običaja između dva Savindana.

 

SA dodela

 

Priznanja je uručivao predsednik UKS Miloš Janković.

U programu su učestvovali: Hor „Kraljica Marija“, Biljana Krstić sa Vokalnom radionicom „Bistrik“, Tanja Andrijić (sopran), Nikola Grbić (kantautor) i književnici Lune Levajac, Milena Severović i Vladimir Blagojević.

 

SA Vokalna radionica

 

Ovogodišnji dobitnici Blagodarja su: Nj. Svetost Patrijarh Porfirije, Dušica Ivanović, Radoman Kanjevac, Violeta Dimitrić, Miodrag Mića Milenković, Gvozden Nikolić, Igor Trifunović, Rada Komazec, Vladimir Nedeljković, Jovan Jovanović, Mladen Vesković, Ljuban Karan, Ugrin Popović i Javno preduzeće „Pošta“ Srbije.

 

SA dobitnici

 

Bila je ovo prilika i da se podrži promocija novog ćiriličkog pisma, namenjenog radu na kompjuterima, tabletima i mobilnim telefonima, čiji je autor dvadesetsedmogodišnji Vranjanac Petar Stošić, koji je diplomirao na odseku grafički dizajn Fakulteta primenjenih umetnosti i koji je odlukom UO UKS primljen za člana Udruženja književnika Srbije po pozivu, a sa ciljem podržavanja ćiriličkog pisma i kreativnosti mladih Srbije.

Program su vodili Milan Mihailović Caci i Grozdana Lalić.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00