ponedeljak, 23. januar 2023.  16:09h
Pročitano 739 puta

Promocija Pančevačkog almanaha 25. januara u Narodnom muzeju

Promocija „Pančevačkog almanaha 02“ biće organizovana u Svečanoj Sali Narodnog muzeja Pančevo u sredu, 25. januara u 19 časova.

Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku Grada Pančeva Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku Grada Pančeva Narodni muzej Pančevo

 

„Gde god da se nalazite, kada budete otvorili ovu knjigu, bićete u Pančevu. Prisetite se, otkrivajte, istražite, pronađite se, budite grad“ – tako glasi geslo ove jedinstvene monografije u nastavcima o Pančevu.

Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku grada Pančeva. 

Pored ostalog, tu su tekstovi Vase Pavkovića, Miroslava Žužića, Jasmine Topić, Miloša Nikolića, kao i fotografije Dejana Gaćeše, Radovana Đerića, Gorana Nikolića, te radovi Larise Ackov, Aleksandra Alimpića, Saše Rakezića i drugih. 

Esteske podatke, činjenice i narativ u knjigu je uobličio Zoran Penevski, pisac, scenarista i prevodilac.

 

PA02 plakat slepljen

 

Prvi broj je dobio nagradu ULUPUDS-a na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2018. godine, kada je rečeno da je ova „publikacija koja se obraća emocijama svakog ko ovu knjigu uzme u ruke i koja svog čitaoca poziva na krstarenje ovim gradom ukazujući mu na velika i mala likovna i emotivna iznenađenja koja se u njemu kriju“.

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00