ponedeljak, 23. januar 2023.  15:49h
Pročitano 847 puta

Svetosavska akademija Udruženja književnika Srbije 26. januara

Tradicionalna Svetosavska akademija Udruženja književnika Srbije, održaće se u četvrtak, 26. januara sa početkom u 12 sati, u Svečanoj sali UKS-a, u Francuskoj 7, u Beogradu.

Ovako je bilo na Svetosavskoj akademiji UKS-a prošle godine Ovako je bilo na Svetosavskoj akademiji UKS-a prošle godine UKS

 

U slavu Svetog Save, prvog arhiepiskopa autokefalne Srpske pravoslavne crkve, diplomate, prosvetitelja i književnika, Udruženje književnika Srbije već godinama organizuje Svetosavsku akademiju na kojoj uručuje Blagodarja zaslužnim pojedincima i institucijama za trajni doprinos ugledu i razvoju ovog Udruženja, kao i za izuzetan doprinos negovanju duha srpske narodne i umetničke književnosti i očuvanju tradicije i narodnih običaja između dva Savindana.

Prema odluci Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, Blagodarje UKS za 2022. godinu dodeljuje se: Nj. Sv. patrijarhu Porfiriju, Radomanu Kanjevcu, Dušici Ivanović, Violeti Dimitrić, Mići Milenkoviću, Gvozdenu Nikoliću, Igoru Trifunoviću, Radi Komazec, Vladimiru Nedeljkoviću, Jovanu Jovanoviću, Mladenu Veskoviću, Ljubanu Karanu, Ugrinu Popoviću i Javnom preduzeću “Pošta“ Srbije.

 

Blagodarje

 

Blagodarja će dobitnicima dodeliti Miloš Janković, predsednik UKS-a, koji će i otvoriti ovogodišnju Svetosavsku akademiju, a besedu o Svetom Savi govoriće dr Ugrin Popović, jedan od ovogodišnjih dobitnika Blagodarja. 

Skup će, kao i do sada, blagosloviti visoki predstavnik SPC. 

U programu učestvuju: Hor „Kraljica Marija“, Vokalna radionica Bilje Krstić „Bistrik“ , Tanja Andrijić (sopran) i Nikola Grbić (kantautor), a recitale će govoriti Lune Levajac, Milena Severović i Mirjana Kovačević.

Program vode Grozdana Lalić i Milan Mihailović Caci.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00