sreda, 23. novembar 2022.  14:49h
Pročitano 142 puta

Gostovanje grupe „Kerber“ i Miloša Petkovića 25. novembra u Kovinu

Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin organizovaće promociju knjige i druženje sa grupom „Kerber“. Niški pisac Miloš Petković predstaviće romansiranu biografiju čuvenog rok benda u petak, 25. novembra sa početkom od 19 časova, uz specijalne goste: Goran Šepa Gale i Branislav Bane Božinović.

Knjiga ,,Hronike troglavog psa“ je nastala kao proizvod prijateljstva autora sa članovima benda Knjiga ,,Hronike troglavog psa“ je nastala kao proizvod prijateljstva autora sa članovima benda Biblioteka "Vuk Karadžić", Kovin

 

Knjiga "Hronike troglavog psa“ je nastala kao proizvod prijateljstva sa članovima benda. Priča o doslednosti, ljudima koji sanjaju na javi i onima koji ne odustaju od svog sna, uprkos teškim vremenima.

Pre nešto više od četrdeset godina, u Nišu su se srela dva mlada „čupavca“. Jednog je gonila potreba da što bolje ukroti gitaru, drugi se predano posvetio ispitivanjima dubine i visine svog zlatnog glasa. Bili su to Tomislav Nikolić Tomica i Goran Šepa Gale, koji, uz Branislava Božinovića Baneta, čine okosnicu čuvenog niškog benda „Kerber“. 

Delo "Hronike troglavog psa“ je kruna dva jubileja – 20. knjiga Miloša Petkovića koja je izašla u vreme kada „Kerber“ obeležava 40 godina postojanja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00