ponedeljak, 14. novembar 2022.  15:14h
Pročitano 154 puta

Muzičko – scenski nastup „Život i preobraženje – pet elemenata“ 19. novembra u Opovu

Muzičko – scenska – koreografska svita „Život i preobraženje – pet elemenata“ na programu je Kulturnog centra Opovo u subotu, 19. novembra u 19:30 časova. Ulaz na koncert je besplatan.

Projekat Život i preobraženje: pet elemenata osmislili su koreografkinja Vera Obradović i dirigent Rade Pejčić Projekat Život i preobraženje: pet elemenata osmislili su koreografkinja Vera Obradović i dirigent Rade Pejčić Glas Opova

 

Projekat Život i preobraženje: pet elemenata osmislili su koreografkinja Vera Obradović i dirigent Rade Pejčić. Koncert je upotpunjen dramaturškim i plesnim elementima, kao svojevrsna muzičko-scensko-koreografska svita.

Dramaturški koncept čitave muzičko-koreografske predstave predstavlja životni tok: od rađanja (muzika M.Živković – Diptih), početka bivstvovanja (Z.Hristić – Prazne žice, pa punije), odrastanja i igre (A.Vujić – Zareko se, poreko se), dubokog preispitivanja (V.Trajković – Španska svita), do preobraženja (I.Žebeljan – Selište).

Ovaj koncept predstavlja paradigmu ljudskog života, što se na simboličan način može povezati i sa sadašnjim vremenom i sveprisutnom smrću, kao i nemerljivim gubitkom čitave plejade naših značajnih kompozitora.

Rađanje – Mirjana Živković, Koncertni diptih
Postojanje – Zoran Hristić, Prazne žice, pa punije
Odrastanje i igra – Aleksandar Vujić, Zareko se, poreko se
Promišljanje – Vlastimir Trajković, Španska svita, za flautu i gudače – solo: Marina Nenadović
Preobraženje – Isidora Žebeljan, Selište

Projekat je finansiran od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i SOKOJ-a.

Autor:  Glas Opova
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00