subota, 1. oktobar 2022.  08:52h
Pročitano 830 puta

U Pančevu počeli 24. „Dani duhovne muzike“

„Pančevački dani duhovne muzike“ počeli su sinoć u svečanoj Sali Narodnog muzeja u Pančevu. Publika je imala priliku da na otvaranju uživa u svetovnoj muzici u izvođenju dva pančevačka hora, Dečji hor i Podmladak Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, ali i da čuje hor Srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, Pančevo.

Na otvaranju publika je mogla da čuje Dečji hor i Podmladak Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva Na otvaranju publika je mogla da čuje Dečji hor i Podmladak Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva Narodni muzej Pančevo

 

Ovaj međunarodni festival se održava po 24. put u Pančevu u organizaciji Pančevačkog muzičkog društva i Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva (PSCPD).

U subotu, 1. oktobra publici će se predstaviti ansambl iz Poljske (Bjelsk Podlaski), Hor Pravoslavne Crkve Rođenja Presvete Bogorodice.

Hor čine pevači amateri, koje ujedinjuje ljubav i strast ka pevanju u slavu Boga. Redovno učestvuju u nedeljnim i prazničnim službama u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, ali isto tako aktivno učestvuju u muzičkom životu grada i okoline.

U Narodnom muzeju u Pančevu danas od 17 časova hor će pančevačkoj publici predstaviti svoje umeće izvođenja svetovne muzike. Publika će moći da uživa u zvucima poljske, beloruske i ruske narodne muzike.

Od 20 časova u Svetouspenskom hramu, istog dana, ovaj poljski hor će učestvovati i na koncertu duhovne muzike, gde će se predstaviti pančevačkoj publici izvođenjem poljske, bugarske ali i srpske duhovne muzike, izvođenjem kompozicije "Tjelo Hristovo" Miodraga Govedarice.

 

dani duhovne muzike otvaranje foto narodni muzej pančevo

 

Festival će trajati do nedelje, 2. oktobra. 

Pančevačkoj publici predstaviće se pet domaćih horova iz Pančeva i Beograda, kao i dva hora iz Poljske i Moldavije.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00