utorak, 20. septembar 2022.  20:01h
Pročitano 139 puta

Predstavljanje romana “Nebo, tako duboko” Vesne Kapor u Pančevu

Predstavljanje romana “Nebo, tako duboko” Vesne Kapor biće organizovano u Pančevu u četvrtak, 22. septembra u 19 sati.

Novi ciklus razovora u okviru Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva počinje predstavljanjem romana „Nebo, tako duboko” Vesne Kapor Novi ciklus razovora u okviru Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva počinje predstavljanjem romana „Nebo, tako duboko” Vesne Kapor Kulturni centar Pančevo / promo

 

Novi ciklus razovora u okviru Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva počinje predstavljanjem romana „Nebo, tako duboko” Vesne Kapor (izdavač Srpska književna zadruga), koje će se održati u Foajeu KC Pančeva. Sa autorkom će razgovarati pesnikinja Jasmina Topić.

Nekoliko glasova-aktera čini tkivo novele-romana Vesne Kapor ‒ u izrazima bola zbog gubitka mlade devojke-ćerke, emotivne ikone svih, pogotovo porodičnih vrednosti. U toj polifonoj tužbalici i potresnoj hronici žalosti dominira bol majke: imaginarne i dokumentarne reči i misli, kojima naša autorka od proze čini plač, a plač je jedan od oblika stare poezije. U drevnom plaču, i drevna tuga dobila je obrise i efekte modernog pripovedačkog dela.

Vesna Kapor je rođena u Nevesinju. Nakon završenih studija na Filološkom fakultetu u Beogradu posvećuje se književnom radu. Objavila je do sada roman „Tri samoće“ i zbirke priča „Po sećanju se hoda kao po mesečini“, „Venac za oca“ i „Kao što i vama želim“. Za svoje stvaralaštvo je dobila niz domaćih priznanja, među kojima je i nagrada „Meša Selimović“ za roman „Nebo, tako duboko“, a dela su joj prevedena na nekoliko jezika.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00