utorak, 23. avgust 2022.  19:36h
Pročitano 1158 puta

Festival rumunske muzike i folklora u Banatskom Novom Selu od 25. do 28. avgusta

Domaćin 62. Festivala rumunske muzike i folklora iz Vojvodine ove godine biće Banatsko Novo Selo kod Pančeva. Festival će biti održan od 25. do 28. avgusta na letnjoj bini ispred Doma kulture u Banatskom Novom Selu.

Posle 18 godina u Banatskom Novom Selu biće održan Festival rumunske narodne muzike i folklora Posle 18 godina u Banatskom Novom Selu biće održan Festival rumunske narodne muzike i folklora Dom kulture Banatsko Novo Selo

Festival rumunske muzike i folklora Rumuna iz Vojvodine – Srbija je najveća i najznačajnija kulturna, muzička i folklorna manifestacija Rumuna iz Vojvodine koja ima za cilj očuvanje rumunskih narodnih pesama i igara, običaja, tradicije, kao i prelepe rumunske narodne nošnje.

U okviru ovogodišnjeg izdanja Festivala rumunske muzike i folklora iz Vojvodine organizovaće se tri programa sa učesnicima u konkurenciji (orkestri, horovi, muške i ženske pevačke grupe, folklorni ansambli, vokalni i instrumentalni solisti) i jedan Gala koncert sa pobednicima sa prethodnih festivala koji će pevati i svirati uz pratnju Narodnog Orkestra Rumunske Nacionalne Manjine iz Srbije.

Posle 18 godina u Banatskom Novom Selu biće održan Festival rumunske narodne muzike i folklora. To je najveća rumunska manifestacija koja se kod nas održava. Očekujemo oko 1.500 učesnika, a posetilaca bar još toliko. Velika je čast organizovati ovakav događaj, ali i velika obaveza. Mi u Banatskom Novom Selu još jednom ćemo pokazati da smo pravi domaćini, kaže Bojan Boljanac, direktor Doma kulture u Banatskom Novom Selu.

 

festival rumuna bns

 

U Banatsko Novo Selo stići će gosti iz cele Srbije kao i iz Rumunije. Ceo događaj podržao je Grad Pančevo.

Pored muzičkog dela koji će svake večeri od 25. do 28. avgusta počinjati u 20 sati, tokom dana biće i pratećih manifestacija. U okviru festivala biće organizovana i manifestacija „Banatski hleb“ u organizaciji Udruženja žena „Novoseljanke / Boboacele“.

 

festival bns program 1 deo

festival bns program 2 deo

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00