ponedeljak, 1. avgust 2022.  14:09h
Pročitano 245 puta

Jabuka: Program 2. avgusta povodom „Ilindana“

Mesna zajednica Jabuka, Nacionalni savet Makedonske nacionalne zajednice, Dom kulture brojna udruženja građana iz tog mesta organizovala su proslavu Ilindana, seoske slave „Sveti Ilija“ uz višednevni i raznovrstan program. Najviše dešavanja predviđeno je za utorak, 2. avgust.

Na otvorenoj bini na stadionu ispred škole u 20 sati počeće bogat kulturno-umetnički program 2. avgusta u Jabuci Na otvorenoj bini na stadionu ispred škole u 20 sati počeće bogat kulturno-umetnički program 2. avgusta u Jabuci Pančevo MOJKraj

U 9 sati na platou ispred Mesne zajednice Jabuka planiran je početak festivala „Gravče na tavče“.

U 10 sati u osnovnoj školi „Goce Delčev“ u jabuci biće upriličeno polaganje svežeg cveća ispred biste Goceta Delčeva.

Svečana sednica Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji biće održana u Osnovnoj školi „Goce Delčev" s početkom u 10:30 časova.

Svečana sednica Saveta Mesne zajednice Jabuka biće u 12 sati u Svečanoj sali MZ Jabuka.

Na platou ispred Mesne zajednice u 13 časova organizovaće se svečano otvaranje Festivala „Gravče na tavče“.

Na otvorenoj bini na stadionu ispred škole u 20 sati počeće bogat kulturno-umetnički program. Nastupiće pevačka grupa „Toše Proeski“ iz Kačareva, pevačka grupa „Tamburica Pazova“ iz Stare Pazove, pevačka grupa „Istok“, kao i Inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“ iz Jabuke. Nakon njih predstaviće se folklorna sekcija Doma kulture „Mladost“ iz Glogonja i solista Jelena Mitrevski iz KDM „Vardar“ iz Banja Luke. Kulturno-umetnička društva „Mramorak“ iz Mramorka i „Vasil Hadžimanov“ iz Jabuke pripremili su splet igara, a za kraj nastupiće trubači „Tornado“ iz Jabuke.

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00