nedelja, 31. jul 2022.  20:49h
Pročitano 207 puta

KUD “Banatski vez” iz Dolova na “Ilindanskom saboru”

KUD "Banatski vez" iz Dolova je u subotu, 30. jula sa svojim folklornim ansamblom, nastupio u mestu Duboka, kod Jagodine, na manifestaciji "Ilindanski sabor".

Dolovci su nastupili sa "Vlaškim igrama" koreografa Lučijana Danilova i koreografijom "Vranjsko polje" koreografa Jovana Nebrigića Dolovci su nastupili sa "Vlaškim igrama" koreografa Lučijana Danilova i koreografijom "Vranjsko polje" koreografa Jovana Nebrigića KUD Banatski vez

 

Dolovci su nastupili sa "Vlaškim igrama" koreografa Lučijana Danilova i koreografijom "Vranjsko polje" koreografa Jovana Nebrigića. 

 

kud banatski vez

 

Imali smo zadovoljstvo da nastupimo sa koreografijama "Vlaške igre" i "Vranjsko polje", koje je sa našim igračima uvežbao koreograf i umetnički rukovodilac KUD-a "Banatski vez", Zoran Radoičić. U koreografiji "Vranjsko polje", rame uz rame sa prvim ansamblom, prvi put su nastupila deca iz podmlatka KUD-a i pokazala da su na visini zadatka. Predstavili smo ovom prilikom i nove nošnje, koje smo uspeli da nabavimo uz podršku Grada Pančeva, kaže predsednica KUD-a "Banatski vez" Dolovo, Dragana Pendić.

 

kud banatski vez dolovo

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00