četvrtak, 28. jul 2022.  08:42h
Pročitano 400 puta

Likovna kolonija u Ivanovu 31. jula i 1. avgusta

U Ivanovu će 31. jula i 1. avgusta biti održana četvrta likovna kolonija na kojoj će slikari stvarati svoja dela inspirisani ovim mestom. Prvi dan, nedelja, biće dan za slikanje u Ivanovu kada će svaki slikar izabrati svoju lokaciju i mesto gde će slikati. Istog dana, u 17 časova biće otvorena izložba slika u holu Doma kulture.

Dela sa prve tri likovne kolonije čine stalnu postavku Doma kulture u Ivanovu Dela sa prve tri likovne kolonije čine stalnu postavku Doma kulture u Ivanovu Pančevo MOJKraj

 

Drugog dana, u ponedeljak, biće organizovan izlet sa umetnicima, katamaranom „Panuka“.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je ideja za održavanje likovne kolonije nastala spontano, jer sve više različitih umetnika boravi u ovom mestu u kojem postoje raznovrsne manifestacije.

Likovna kolonija je uvrštena u redovni plan i program rada Doma kulture u Ivanovu. I ove godine, kao lane, trajaće dva dana. Želimo da za nekoliko godina ona postane veoma cenjena i prepoznatljiva manifestacija poput Foto safarija i Salona umetnosti „Ivanovo u fokusu“, kaže Marko Guran.

Dela sa prve tri likovne kolonije čine stalnu postavku Doma kulture. S obzirom da će i sa ove kolonije autori sve slike poklonili Domu kulture, i one će biti izložene tokom cele godine u holu ustanove. Publika će imati priliku da ih vidi, zajedno sa delima nastalim na prethodnim likovnim kolonijama u Ivanovu.

Organizator je Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ Ivanovo. Likovna kolonija se organizuje u saradnji s Art klubom Dukat iz Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00