petak, 1. jul 2022.  08:02h
Pročitano 639 puta

Završeno prijavljivanje takmičara za festival „Prva harmonika Vojvodine“

Završeno je prijavljivanje takmičara za festival „Prva harmonika Vojvodine – Zlatna dirka“ koji će po peti put biti održan u Ivanovu 3. i 4. jula. Za takmičenje se prijavilo 60 učesnika iz četiri zemlje, iz Srbije, Bosne, Hrvatske i Austrije. 

Festival "Prva harmonika Vojvodine - Zlatna dirka" u Ivanovu biće održan 3. i 4. jula Festival "Prva harmonika Vojvodine - Zlatna dirka" u Ivanovu biće održan 3. i 4. jula Dom kulture Ivanovo

 

Takmičari se dele u osam kategorija – od 8 do 30 godina (petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, stariji juniori, seniori, mlađi dueti i stariji dueti.

Predsednik žirija je Ljubiša Pavković, a članovi su Endži Mavrić, Mića Janković, Mirko Kodić, Ljiljana Stepić i Vlada Todosijević.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ Ivanovo, koji je u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika „Balkan“ iz Pančeva, u takmičenje uključio veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje.

Pored srca festivala – takmičenja solista na harmonici, koje ocenjuje stručni žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga, sastavni deo festivala su i seminari, stručna predavanja, koncerti solista, orkestara i vokalnih solista koji izvode numere narodne-izvorne muzike. Na samom koncertu ove godine, pored velikog broja vokalnih solista, narodnih orkestara, svetski priznatih harmonikaša, nastupiće i orkestri harmonike iz Rumunije i Austrije. Ove godine koncert će održati zvazde narodne muzike Aca Ilić, Biljana Jevtić, Snežana Babić-Sneki i Radiša Urošević uz pratnju orkestra Ivana Makevića, kaže Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu.

Na 5. Međunarodnom festivalu harmonike „Zlatna dirka“ - Prva harmonika Vojvodine u revijalnom delu programa nastupiće i virtuozi na harmonici Mirko Kodić i Nikola Lukić.

Festival „Prva harmonika Vojvodine“ je jedna od značajnih manifestacija koja promoviše Ivanovo i obogaćuje kulturnu i turističku ponudu ovog malog mesta. U selu živi nešto manje od 1.000 stanovnika, a u vreme festivala poseti ga više od četiri hiljada ljudi iz cele Srbije i iz regiona.

Organizatori i ove godine očekuju više od 5.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Program

Nedelja, 3. jul

11:00 – takmičarski deo (petlići, mlađi pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, mlađi dueti)

20:00 – revijalni deo sa dodelom nagrada i koncert pevača narodne muzike Aleksandra Ilića i Biljane Jevtić, kao i virtuozi na harmonici uz pratnju orkestra Ivana Makevića.

Ponedeljak, 4. jul

11:00 – takmičarski deo (juniori, seniori i stariji dueti)

20:00 – revijalni deo sa dodelom nagrada i koncert: pevači narodne muzike Snežana Babić i Radiša Urošević uz pratnju orkestra Ivana Makevića.

Organizator Festivala „Prva harmonika Vojvodine“ je Dom kulture u Ivanovu.

Sve informacije o festivalu i takmičarskim propozicijama zainteresovani mogu pročitati na sajtu festivala Prva harmonika Vojvodine https://prvaharmonikavojvodine.com/.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00