sreda, 22. jun 2022.  09:41h
Pročitano 127 puta

Pozorišna predstava “Litica” u Pančevu 26. juna

Pozorišna predstava „Na litici“ u režiji Zorana Zarubice na programu je Kulturnog centra Pančevo u nedelju, 26. juna od 19:30 časova.

„Na litici“ po komadu „Norveška danas“, švajcarskog pisca Igora Bauersime je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života „Na litici“ po komadu „Norveška danas“, švajcarskog pisca Igora Bauersime je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života KC Pančevo / promo

„Na litici“ po komadu „Norveška danas“, švajcarskog pisca Igora Bauersime je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastao po istinitoj priči. 

U predstavi igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović. Kostimografkinja je Suna Kažić, autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

Do kraja ove pozorišne sezone predstava će igrati u Beogradu, Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Lazarevcu i Kraljevu. Turneju ove predstave, u organizaciji Udruženja Budi iz Pančeva, podržala je Vlada Švajcarske, u okviru prvog poziva za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata i partnerskih projekata programa Kultura za demokratiju.

 

Na litici 3

 

Program Kultura za demokratiju podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji tako što, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00