utorak, 10. maj 2022.  18:52h
Pročitano 278 puta

Izložba slika Paje Jovanovića u Pančevu

Narodni muzej Pančevo, u sklopu manifestacije Muzeji Srbije - Muzeji za 10, a u saradnji sa Muzejem grada Beograda i Gradskim muzejem Vršca, organizovaće izložbu slika Paje Jovanovića pod nazivom "Paja Jovanović: Figura - od portreta do alegorije". Svečano otvaranje izložbe je u subotu 14. maja u 19 časova.

Izložba slika "Paja Jovanović: Figura - od portreta do alegorije" biće otvorena 14. maja u 19 časova Izložba slika "Paja Jovanović: Figura - od portreta do alegorije" biće otvorena 14. maja u 19 časova Narodni muzej Pančevo

Autori izložbe su Isidora Savić, kustos istoričar umetnosti Muzeja grada Beograda, Dimitrije Jovanov i Damir Prašnikar, kustosi istoričari umetnosti Narodnog muzeja Pančevo.

Na svečanosti otvaranja nastupiće orkestar iz Novog Sada “Novosadski Brass Quintet”, koji će fanfarama najaviti otvaranje izložbe.

Publika će biti u prilici da pogleda izbor dela Paje Jovanovića koja nisu često bila u fokusu pažnje šire javnosti iz zbirki Legata Paje Jovanovića u sklopu Muzeja grada Beograda, Gradskog muzeja Vršca, kao i Narodnog muzeja Pančevo.

 

plakat paja j web

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00