utorak, 10. maj 2022.  07:49h
Pročitano 175 puta

U Dolovu održan javni čas Muzičke škole “Jovan Bandur”

Đaci i profesori Muzičke škole “Jovan Bandur” iz Pančeva, održali su “Javni čas”, u holu OŠ “Aksentije Maksimović” u Dolovu.

U Dolovu je održan javni čas Muzičke škole “Jovan Bandur” U Dolovu je održan javni čas Muzičke škole “Jovan Bandur” Dom kulture Dolovo

To je bila samo jedna od zajedničkih akcija ove dve škole, koja se organizuje sa ciljem da se od septembra otvori izdvojeno odeljenje Muzičke škole u Dolovu.

Na javnom času, đaci od 1. do 4. razreda OŠ “Aksentije Maksimović” su se upoznali sa instrumentima koje će imati priliku da uče. Đaci su imali prilike da saznaju nešto više o svakom od instrumenata, a zatim i da čuju kako oni zvuče.

Đacima i njihovim roditeljima instrumenti su predstavljeni, najpre kroz kratku priču o samim instrumentima, a zatim i izvođenjem poznatih arija. Predstavljeni su oboa, horna, saksofon, fagot, flauta, klarinet, truba, tamburica i violina.

 

2022 dolovo javni čas danas

 

Direktor Muzičke škole “Jovan Bandur”, Mihajlo Jović, predstavljao je profesore i učenike Muzičke škole i najavljivao njihove nastupe. Takođe, bio je otvoren za pitanja zainteresovanih učenika i njihovih roditelja u vezi polaganja prijemnog ispita za izdvojeno odeljenje u Dolovu. Treba reći da je direktor Mihajlo Jović uspešno otvorio izdvojena odeljenja u Banatskom Novom Selu, Starčevu i Jabuci i time stvorio mogućnost i deci iz naseljenih mesta da imaju podjednake šanse u razvoju muzičkog talenta, kao i deca iz samog grada.

Zainteresovani za upis u Muzičku školu bi trebalo da popune sledeći onlajn formular do 19. maja: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeI5eTLftSUdldx3x0CERT2Mn6_VxFmONTv5DCqp2L2sujRgQ/viewform

Prilikom prijave, budući polaznici biraju dva instrumenta od sledećih ponuđenih: flauta, oboa, klarinet, fagot, saksofon, truba, horna, tambura, violina, harmonika.

 

javni čas dolovo

 

Na osnovu pristiglih anketa-prijava, biće organizovana provera muzičkih sposobnosti svakog budućeg đaka, u četvrtak, 26. maja u 11 časova u OŠ “Aksentije Maksimović” u Dolovu.

Direktor škole u Dolovu, Verica Stošić, nada se da će se na ovaj način posle dugog niza godina obnoviti saradnja ovih dveju škola, a samim tim roditelji neće biti prinuđeni da decu vode u grad u muzičku školu već će imati priliku da pohađaju nastavu u okviru izdvojenog odeljenja muzičke škole u Dolovu.  

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00