subota, 19. mart 2022.  08:15h
Pročitano 1042 puta

Koncert tradicionalne muzike “Balkanska pletenica” 20. marta u Pančevu

U okviru muzičkog programa Kulturnog centra Pančevo zakazan je koncert tradicionalne muzike pod nazivom “Balkanska pletenica”. Koncert “Balkanska pletenica” Narodnog orkestra Doma kulture “3. Oktobar” iz Banatskog Novog Sela sa gostima zakazan je za nedelju, 20. mart u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Narodni orkestar Doma kulture u Banatskom Novom Selu Narodni orkestar Doma kulture u Banatskom Novom Selu KC Pančevo / promo

 

Ulaz slobodan.

Ovaj orkestar čini dvadesetak profesionalno opredeljenih, mladih muzičara. Već dugi niz godina osvajaju vredne nagrade u zemlji i inostranstvu i u „krugovima“ tradicionalne muzike važe za jedan od boljih orkestara u zemlji.

Repertoar se sastoji od izvornih i aranžiranih balada do Hore stakato, Kalucul din Gorž i sličnih bisera rumunske tradicionalne muzike koji spadaju u svetsku kulturnu baštinu. 

Pored vokalno-instrumentalnih solista, gosti će im biti pevačka grupa i prvi folklorni ansambl Doma kulture „3. oktobar“, vokalna solistkinja Danka Stojiljković i vokalna grupa "Dankina brojanica", vokalna solistkinja Izvorinka Milošević i instrumentalni solista na harmonici Sorin Boljanac.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00