četvrtak, 13. januar 2022.  09:06h
Pročitano 133 puta

Raspisan konkurs za zbornik „Rukopisi 45“

Dom omladine Pančevo raspisao je 45. konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 45“. Pravo učešća imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Konkurs će biti otvoren do 20. februara.

Konkurs je otvoren do 20. februara Konkurs je otvoren do 20. februara Pančevo MOJKraj/arhiva

Na konkursu se može učestvovati sa poezijom i/ili kratkom prozom. Svaki autor može da pošalje do tri pesme i/ili do tri kratke priče: pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (maksimalna dužina priče je 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inostranstvu), brojem telefona i i-mejlom. 

Molimo autore da lične podatke ostave i u ,,telu" mejla i na početku fajla s radovima, takođe da pesme odnosno priče budu u jednom Word dokumentu, da se ne šalju kompresovano (ZIP, RAR itd.) i bez eksternih linkova. Najzad, da poštuju dijakritičke znake (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila, objašnjavaju iz Doma omladine Pančevo.

Mejl adresa na koju je potrebno slati radove je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (sa naznakom ,,za Rukopise 45”).

Konkurs traje nešto više od mesec dan i završava se 20. februara u ponoć. 

,,Rukopisi 45“ izaći će iz štampe početkom maja ove godine.

Promocija odnosno trodnevni festival biće održan u zavisnosti od trenutnih epidemioloških mera. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, autorski primerci će biti poslati poštom.

Za dodatne informacije posetite www.domomladinepancevo.rs i fejsbuk stranicu Rukopisa @zbornik.rukopisi

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00