petak, 7. januar 2022.  11:19h
Pročitano 542 puta

Održan prvi „Dolovo film fest“ (VIDEO)

Prvi „Dolovo film fest“ održan je 5. januara u prostoru stare diskoteke Doma kulture u Dolovu. Ovaj događaj je objedinio i prikazao produkciju filmskih i video ostvarenja nastalih tokom 2021. godine u Dolovu.

Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu Dom kulture Dolovo

Festival je otvorio Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu koji se zahvalio prisutnima što su došli do pogledaju filmove svojih sugrađana.

Premijerno je prikazan novi dokumentarno-igrani film Bojana Vojnova "Ako tradicija nestane" i njegov kratkometražni film "Povratak", koji je nagrađen na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija" u Velikoj Plani u 2021. godini.

Publika je nakon ova dva filma pogledala i video spot za pesmu "Vino iz Dolova" u režiji Zorice Mladenović, a za koju su tekst i muziku uradili Dragica Užareva i Zoran Jovanović.

 

stvaraoci dokumentarnih filmova u dolovu

 

Na kraju večeri, po drugi put u Dolovu, prikazan je film "Dolovobook". Ovaj film je nastao, u okviru filmskih radionica, kao rezultat umetničkog procesa sa mladima koji se odvijao u Dolovu tokom 2021. godine. Filmske radionice pod nazivom "Pozdrav iz kraja" vodili su članovi Kino-kluba "Moj krupni plan", udruženja "Satibara" iz Beograda. U filmu "Dolovobook", sagovornici su meštani Dolova koji pričaju o druženju u vreme pre pojave interneta i društvenih mreža.

U prvom izdanju festivala, želeli smo da prikažemo produkciju amaterskih filmova nastalih u Dolovu tokom 2021. godine. Vredi pomenuti da u Dolovu, profesionalne produkcije često snimaju materijal za svoje filmove i serije (u 2020. godini snimane su scene za TV seriju o Tomi Zdravkoviću u produkciji "Kobre"), kaže Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu.

 

publika dolovo film fest

 

Plan Doma kulture u Dolovu je da ova manifestacija postane tradicionalna.

Dokumentarni film „Ako tradicija nestane“ možete pogledati na jutjubu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00