utorak, 4. januar 2022.  09:52h
Pročitano 543 puta

Koncert "Matija svira Arsena" u Pančevu

Koncert "Matija svira Arsena" Matije Dedića biće održan 14. januara u 19 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančevo. Na ovom koncertu, nazvanom po Dedićevom višestruko nagrađivanom instrumentalnom albumu, publika će moći da čuje briljantno izvođenje vanvremenskih numera jednog od najvećih kantautora sa ovih prostora Arsena Dedića, među kojima su „Sve što znaš o meni”, „Moderato cantabile”, „Kuća pored mora”, „Ni ti ni ja”, „Tvoje nježne godine” i druge.

Matija Dedić Matija Dedić KC promo

Dedićev album „Matija svira Arsena” iz 2015, posvećen preminulom ocu, proglašen je najboljim albumom, i ujedno i najprodavanijim u Hrvatskoj. Mnogi su mišljenja da se radi o jednom od najboljih instrumentalnih ostvarenja na ovim prostorima poslednjih dvadesetak godina.

Matija Dedić rođen je 2. marta 1973. godine u Zagrebu, gde je završio Srednju muzičku školu Vatroslav Lisinski. Rođen u porodici muzičara, vrlo rano se počeo baviti muzikom. Već s pet godina počeo je svirati klasičnu muziku na klaviru. Godine 1991. upisao je džez akademiju u Gracu. Privatne časove pohađao je kod Johna Taylora iz Kelna, Hala Galpera, Billa Dobinsa i Barrya Harrisa. Diplomirao je 1997. godine u klasi profesora Haralda Neuwirtha. U Zagreb se vratio 1997. godine i ubrzo postigao veliki ugled na hrvatskoj muzičkoj sceni. 

Nastupao je u gotovo svim zemljama Evrope, u Sjedinjenim Državama, Argentini, Brazilu, Africi, na festivalima u Kopenhagenu, Stokholmu, San Sebastianu, Bremen Jazz Ahead, Jazzy Colors, Dusseldorf Jazz Rally... 

Matija se privatno usavršava kod jednog od najvećih džez muzičara Barrya Harrisa.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00