petak, 27. novembar 2015.  07:25h
Pročitano 1096 puta

Tri savremene instalacije pred Pančevcima

Izložbe „Intense silence” Ivane Rajić, „24 hours of  bodyrocking” Jelene Gorički i „The Ten Faces” Nataše Šarić otvorene su sinoć u galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu, u okviru programa Festivala ženskog stvaralaštva “Hajde da virimo“.

Izložba će biti otvorena do 2. decembra svakog dana sem nedelje, od 17 do 20 časova Izložba će biti otvorena do 2. decembra svakog dana sem nedelje, od 17 do 20 časova M.M.

Posetioci su imali priliku da vide tri potpuno različite instalacije na jednom mestu, a sličnim ih čini to što svaka neguje savremeni izraz u svom polju. 

„Intense silence” predstavlja izbor iz nekoliko serija fotografija, rađenih tokom prošle dve godine, kojima je zajednička atmosfera i odnos svetla i mraka. Oslikava pretapanje intenzivne i grčevite emocije u smiren, suptilan oblik. 

Iz svake serije sam izdvojila po dve-tri fotografije koje se spajaju u smislu zakočenog momenta koji je vrlo intenzivan, a na prvi pogled nam odaje dozu smirenosti – kaže Ivana Rajić. 

Četiri video klipa, u kojima plešu različite žene, i 96 fotografija, od kojih su nastali ti video radovi, čine instalaciju „24 hours of  bodyrocking“ Jelene Gorički. 

Prvo su nastale fotografije, pa tek onda video snimak. U ovaj projekat sam ušla sa idejom da svaki čovek ima svoj telesni rukopis. U trenutku dok plešemo, mi imamo jednu formu koju stalno ponavljamo. Sve performerke koje su učestvovale u projektu su plesale uz istu muziku. Nakon dužeg vremena gledanja ovih video-radova, nemate utisak da gledate samo po 24 sličice u svakom od njih. Kod gledalaca to stvara iluziju i imaju utisak da stalno gledaju nove pokrete – objašnjava ona. 

Crno-crveno-bela kompozicija postavke „The Ten Faces” - dva autentična kostima i aksesoara koji su izloženi, prepoznatljiv su dizajnerski pečat modne kreatorke Nataše Šarić. Veoma je pažljiva u postavljanju svojih izložbi, jer smatra da detalj čini celinu, ali da i celina čini detalj. Sledeće godine će proslaviti jubilarnih 25 godina svog profesionalnog rada. 

Izložba će biti otvorena do 2. decembra svakog dana sem nedelje, od 17 do 20 časova. 

 

Autor:  M.M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00