utorak, 30. novembar 2021.  14:04h
Pročitano 293 puta

Izložba slika Ivane Dimitrić u galeriji "Boem" u Starčevu

Izložba slika i crteža akademske slikarke Ivane Dimitrić, otvorena je u ponedeljak, 29. novembra u starčevačkoj galeriji "Boem" pri Domu kulture. 

Sa otvaranja izložbe u Starčevu Sa otvaranja izložbe u Starčevu Dom kulture Starčevo

Izložbi je prisustvovao veliki broj ljubitelja radova ove starčevačke umetnice koja je i ranije izlagala u renomiranoj galeriji "Boem".

Ivana Dimitrić je, kao nastavnica likovnog u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" Starčevo imala posebnu podršku podršku svojih učenika kojima predaje ovaj predmet.

Veče su najpre prijatnim notama začinili tamburaši tamburaškog orkestra "Neolit", koji postoje i rade kao sekcija u okviru Doma kulture.

Inače, u galeriji "Boem" su započeti radovi na potpunoj rekonstrukciji prostora, što u prvoj fazi koja je već započela podrazumeva trajnu sanaciju vlage na pojedinim delovima zidova, kao i malterisanje s krečenjem, što bi do kraja ove kalendarske godine trebalo da bude završeno.

U drugoj fazi, početkom proleća, planira se nastavak radova uz potpunu modernizaciju ove veoma poznate galerije s tredicijom od punih dvadeset šest godina.

Onda se prisutnima obratio direktor ove ustanove Darko Ješić, nakon čega je umetnički selektor galerije Čedomir Kesić u nekoliko rečenica dao stručno viđenje Ivaninog dela. On je istakao bogat opus ove slikarke, kao i činjenicu da je upravo to razlog što je bilo teško odlučiti se za reprezentativan broj radova koji će krasiti zidove galerije do 22. decembra, pa je izbor pao na cvetne aranžmane u tehnici akvarela, uz nekoliko sjajnih portreta u olovci, što je inače veoma karakteristično i kvalitativno prepoznatljivo u opusu ove umetnice. 

Ivana Dimitrić je 2002. godine završila slikarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti, dok je na postdiplomskim studijama diplomirala 2018. godine. Član je ULUS-a od 2003. godine, a mnogo puta je izlagala samostalno i grupno.

U drugom delu večeri, v.d. direktor Doma kulture Darko Ješić je zvanično uručio klima uređaj Tamburaškom orkestru "Neolit" koji koristi prostoriju u ovoj ustanovi, a u cilju što boljeg opremanja kancelarijskog prostora i pružanja neophodnih uslova za kvalitetan rad ovog vrednog i poznatog orkestra.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00