subota, 9. oktobar 2021.  14:41h
Pročitano 122 puta

Predstava „64“ Ateljea 212 u Kulturnom centru Pančeva

Posle internacionalnog uspeha drame Tri zime, premijerno izvedene u National Theatre u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Atelje 212 predstavlja novu dramu autorke Tene Štivičić 64, u režiji Alise Stojanović, u okviru gostovanja u Pančevu, u petak, 22. oktobra u 19.30 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. 

Predstava je na repertoaru KC u Pančevu 22. oktobra Predstava je na repertoaru KC u Pančevu 22. oktobra promo KC Pančevo

U drami 64 Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih, i onih koje im nameće društvo. Uloge u predstavi poverene su sjajnim glumcima – Hani Selimović, Milošu Timotijeviću, Vladici Milosavljević, Jeleni Đokić, Ivanu Jevtoviću, Vladislavu Mihailoviću i Denisu Muriću. 

Na pragu četrdesetih Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu, ali na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, finansijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspevaju da naprave dete i da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primorava ih da preispitaju i svoju vezu, i sebe same, i sva svoja uverenja. Situacije u koje ih to dovodi su smešne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

 

64 1

 

Od Evropske autorske nagrade i Nagrade za inovativni dramski tekst (Heidelberg Stuckemarket, 2008) za dramu Fragile, Tena Štivičić je jedna od najcenjenijih autorki u evropskim pozorištima. Osim u Nemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, dve njene drame (Dvije i Svici) izvedene su i u Beogradu, upravo u Ateljeu 212.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na Biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

Autor:  KC Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00