sreda, 6. oktobar 2021.  20:38h
Pročitano 311 puta

Predstavljen spot za pesmu “Vino iz Dolova” (VIDEO)

U Gradskoj upravi u Pančevu predstavljen je video za pesmu "Vino iz Dolova". Ovaj spot, koji je sniman u Dolovu, od početka septembra nalazi se na Jutjubu. Ovo je bila prilika da se umetnička ekipa koja je radila na realizaciiji pesme i spota uživo predstavi u Pančevu. 

Detalj iz spota "Vino iz Dolova" Detalj iz spota "Vino iz Dolova" print screen

Zoran Sve Jovanović, koji je komponovao muziku na tekst, na početku promocije, uživo je izveo pesmu "Vino iz Dolova" pred prisutnom publikom. 

U muzičkom performansu mu je pomogao Ilija Grande, muzičar opere Narodnog pozorišta u Beogradu. 

Dragica Užareva, tekstopisac, pričala je o svojim povodima za nastanak pesme, a Zorica Mladenović, režiser video spota, govorila je o procesu nastanka scenarija i video materijala za spot. 

Zoran Sve Jovanović, koji je inače frontmen muzičke grupe "Slobodni strugari", na kraju promocije se obratio skupu, govorio o planovima za budućnost i izveo tri muzičke numere: pesmu "Prolećni behari" (https://youtu.be/rW3ftC2VJOs), pesmu "Teodora" (https://youtu.be/U86q9xIi49o) i za sam kraj, pesmu "Vino iz Dolova" (https://youtu.be/zLJgHcxk4sE). 

Video spot za pesmu "Prolećni behari" je u montaži i takođe je sniman u Dolovu. Ovo troje umetnika, tokom svog predstavljanja, iskazalo je zahvalnost Gradu Pančevu koji je pomogao realizaciju ovog video spota putem Javnog konkursa za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2021. godinu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00