ponedeljak, 6. septembar 2021.  07:14h
Pročitano 313 puta

Brojna dešavanja za vikend u Dolovu

Prvu subotu u septembru, u Dolovu je po 22. put obeležila Štrudlijada. Pored ove manifestacije, vikend u Dolovu su obeležila i dva značajna događaja čiji inicijatori su rep umetnik iz Dolova Rki Dpb (Milan Radosavljev) i Stefan Petrović - Sepe.

Mladi reperi koji su održali koncert u Dolovu Mladi reperi koji su održali koncert u Dolovu FB privatna arhiva

Rep umetnik, Rki Dpb je u subotu uveče, nakon Štrudlijade u svom rodnom mestu predstavio mladu rep scenu Srbije. Mladi umetnici iz Beograda, Zrenjanina i Stare Pazove došli su u Dolovo da naprave nesvakidašnji događaj. Svaki od njih je autor tekstova koje su uz rep bitove izvodili pred publikom. Program je trajao od 21 do 23 sata.

 

reperi u dolovu 4 9

 

U nedelju, 5. septembra u 19 sati na trgu ispred Doma kulture, održan je celovečernji program koji je započet bazarom domaćih proizvoda: vino koje je predstavilo Udruženje vinara iz Dolova; štrudle od Udruženja žena "Dolovke", med od Udruženja "Banatski pčelari", džem od kupina od porodice Gava; korpe pletene od novinskog papira, brenda "Viva kreativa" od Biljane Petrović iz Dolova. Viva kreativa je od 19:30 održala radionicu pletenja korpi od novinskog papira za decu. Članovi udruženja pčelara, Radovan Šofej i Dragan Jovanović, pripremili su "mednu večeru" za decu, učesnike radionice.

Od 20 sati Dolovci su imali priliku da gledaju kratke filmove dece i mladih koji su nastajali tokom filmskih radionica u prethodnih pet meseci.

 

dolovo

 

Od 20:30 počelo je premijerno prikazivanje filma "Dolovobook", koji je trajao narednih sat i po vremena. U filmu je učestvovalo 14 sagovornika koji su pričali o druženju u selu pre pojave interneta i društvenih mreža. Celim projektom sa radionicama i finalnom projekcijom filma, koordinirao je Stefan Petrović kao domaćin iz Dolova uz pomoć Sare Stojiljković koja je predstavnik mlađe generacije. 

Režiserka Marija Rodić ispred UG "Satibara" i Satibarinog Kino-kluba "Moj krupni plan" sprovela je sa svojim saradnicima ovaj autorski projekat, koji nastavlja svoje dalje putovanje, tako što će se film "Dolovobook" pojaviti na Mikro FAF festivalu kratkog filma u novembru u Beogradu. 

 

projekcija filmova dolovo

 

Projekcija filma je za Dolovo bila nesvakidašnji događaj, jer je nakon dužeg vremena, publika mogla da pogleda film na otvorenom, što je ujedno bilo i finale letnjeg programa na trgu ispred Doma kulture. 

Nakon projekcije, veče je zatvorio bluz muzičar Dušan Pavlov iz benda "Soul Steamers", izvodeći na gitari i usnoj harmonici svoje autorske pesme i popularne melodije drugih izvođača.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00