ponedeljak, 16. avgust 2021.  02:05h
Pročitano 1470 puta

Otvoren 14. Salon fotografije "Ivanovo u fokusu"

U Ivanovu je otvoren 14. Salon umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“. Izloženo je više od 200 radova fotografa iz Srbije i regiona, a nagrađeni su i najkreativniji autori.

Izloženo je višo od 200 fotografija Izloženo je višo od 200 fotografija RTV Pančevo

Na Salonu su izloženi radovi sa slobodnom temom i oni koji su nastali tokom Foto safarija u Ivanovu.

Za izlaganje na 14. Salonu umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“ 86 autora poslalo je radove koji beleže lepote ovog južnobanatskog sela i njegove stanovnike.

 

Fotografija Nikoline Osmić, članice Fotografskog kluba Vojvodina iz Novog Sada, ocenjena je kao najbolja. Nikolina je po profesiji stomatolog, a kako kaže umetničkom fotografijom bavi se pet godina.

 

Drugonagrađena autorka je Ivana Todorović, čije su fotografije tri puta na ovoj manifestaciji osvajale prvo mesto. Završila je likovnu akademiju i član je ULUS-a, a fotografijom se profesionalno bavi 10 godina.

 

Na slobodnu temu odgovorilo je 148 autora, iz zemlje i regiona. 

 

Zoltan Bisak, organizator Foto safarija i izložbe fotografija u Ivanovu kaže da žiriju nije bilo lako da napravi selekciju.

 

Direktor Doma kulture Ivanovo, Marko Guran, ne krije zadovljstvo što Salon umetničke fotografije svake godine privlači sve veći broj zainteresovanih za učešće na manifestaciji, ali i sve veći broj gostiju.

 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i glumac Aleksandar Dunić. Izložbu je ocenio inspirativnom za glumce, jer se, kako kaže, na izrazima lica i u očima fotografisanih ljudi jasno ocrtavaju osećanja poput sreće, ljubavi, patnje, brige…

 

Organizator manifestacije „Ivanovo u fokusu“ je Dom kulture “Žarko Zrenjanin“ u saradnji sa foto grupom „Dunavac“ iz Ivanova. 

 

Realizaciju izložbe pomogli su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Pančevo.

 

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do kraja septembra.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00