sreda, 30. jun 2021.  07:13h
Pročitano 1384 puta

Protokol o saradnji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Narodnog muzeja

U zgradi Narodnog muzeja u Pančevu 28. juna potpisan je protokol o saradnji dve ustanove kulture na realizaciji projekta „Ukusi Deliblatske peščare“. 

Miroslav Birclin i Marko Krstić Miroslav Birclin i Marko Krstić ZAPROKUL

Protokol su potpisali v.d. direktora Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Marko Krstić i v.d. direktora Narodnog muzeja Pančevo Miroslav Birclin, uz prisustvo Bogdane Opačić, istraživačice Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i predsednice Upravnog odbora Narodnog muzeja Pančevo, i Dejana Zagorca, istraživača Zavoda i autora projekta „Ukusi Deliblatske peščare“.

Dogovoreno je da ove dve ustanove sarađuju na izradi knjige kojom će se promovisati nematerijalna gastronomska baština Specijalnog razervata prirode Deliblatska peščara, čime se nastavlja edicija vrednih izdanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka o tradiciji i nasleđu zaštićenih prirodnih područja u Srbiji.

 

image002

 

Ovom prilikom Miroslav Birclin je gostima iz Beograda pokazao najvažnije eksponate Narodnog muzeja u Pančevu, uključujući i čuvenu „prvu“ sliku Paje Jovanovića „Seoba Srba“, a bilo je reči i o saradnji na drugim projektima u budućnosti.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00