četvrtak, 5. novembar 2015.  09:57h
Pročitano 781 puta

Počinje 15. “Etno glas” u Pančevu

U Pančevu će danas početi petnaesti „Etno glas", značajna manifestacija čiji je cilj afirmacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva, sa posebnim akcentom na vokalnu praksu pojedinih krajeva Srbije.

Petnaesti "Etno glas" biće organizovan od 5. do 8. novembra u Pančevu Petnaesti "Etno glas" biće organizovan od 5. do 8. novembra u Pančevu Dom omladine

Ova manifestacija se organizuje u sklopu programa obeležavanja Dana Grada, od 5. do 8. novembra u organizaciji Doma omladine Pančevo i KUD „Stanko Paunović" NIS-RNP.

U naredna četiri dana, u različitim gradskim prostorima, publika će moći da uživa u programima u kojima pretežno učestvuju pevačke grupe koje čine mladi izvođači, kao i da se upozna sa različitim pevačkim stilovima pojedinih regiona Srbije i okruženja, običajima i etnokoreološkim nasleđem naše zemlje.

Ovogodišnja festivalska dešavanja počinju otvaranjem izložbe „Šumadijska suknja 1860-1960." Etnografskog muzeja u Beogradu, danas od 18 sati u holu Gradske uprave, a nastavljaju se uz radioničarski rad, promociju značajnih multimedijalnih izdanja i koncerte folklornih ansambala i pevačkih grupa sa više od 430 izvođača, navodi se u najavi manifestacije.

Izbor učesnika i koncepciju programa napravio je Dejan Trifunović, umetnički direktor „KUD-a Stanko Paunović" NIS-RNP, uz pomoć Snežane Manasić urednika programa Doma omladine Pančevo.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00