četvrtak, 5. novembar 2015.  07:48h
Pročitano 1049 puta

“Dani duhovne muzike” samo jedan dan

U okviru internacionalnog festivala 18. Pančevački dani duhovne muzike, ove godine će u Svetouspenskom hramu, danas od 19 časova biti održan Koncert duhovne muzike. 

Na njemu će nastupiti Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo pod dirigentskom palicom mr Vere Carine i Dečiji hor ovog društva i njihov podmladak pod upravom Bojane Stražmešterov. 

Ovaj koncert posvećen je petnaestogodišnjici umetničkog rukovođenja mr Vere Carine PSCPD-om.  Ove godine na Danima duhovne muzike nema gostiju, zbog nedostatka novčanih sredstava, ali su organizatori potrudili, da posle mnogo godina, održe veliki koncert PSCPD, u sva tri sastava i na taj način održe i sam kontinuitet Dana duhovne muzike. 

Radujem se tolikoj mladosti na sceni. Mlada lica, čak i u velikom horu, utvrđuju me u optimizmu da će PSCPD i pored ovih 177 godina, živeti još dugo. Iskustva i utisci koji se ponesu u mladosti kroz zajedničko pevanje, druženje, putovanja ostaju u duši svakog pevača, izjavila je za Pančevo MOJKraj.rs mr Vera Carina koja je svoju prvu Liturgiju dirigovala 7. novembra 2000. godine.

U okviru Dana duhovne muzike će i u nedelju, 8. novembra od 9.30 časova u Uspenskoj crkvi Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo pevati na Liturgiji.

Pokrovitelji festivala su Grad Pančevo i Sprska pravoslavna crkvena opština Pančevo-Centar, a organizator je PSCPD.

 

Autor:  Saša Janoš
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00