subota, 1. maj 2021.  15:41h
Pročitano 1040 puta

Počelo prijavljivanje takmičara za Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“

Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ održaće se ove godine po četvrti put, 4. i 5. jula, u Ivanovu.

Planira se da se festival održi 4. i 5. jula Planira se da se festival održi 4. i 5. jula plakat

Manifestacija “Zlatna dirka” promoviše i afirmiše narodno izvorno stvaralaštvo, ali pre svega “slavi” se harmonika. 

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu podseća da je Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“  u stvari Prva harmonika Vojvodine, a ovaj festival motiviše i podstiče takmičarski duh mladih talenata.

Prijavljivanje zainteresovanih takmičara u svim kategorijama je u toku. Propozicije i obrazac za prijavu objavljeni su na sajtu https://prvaharmonikavojvodine.com/propozicije 

Ovo je najveći Festival i najviši nivo takmičenja harmonikaša na teritoriji naše Pokrajine. Prošle godine zbog pandemije virusa korona takmičenje nismo mogli da održimo. Ove godine smo odlučili da se manifestacija organizuje, naravno uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera. Ukoliko i ne bude moguće organizovati masovnu manifestaciju uz publiku spremni smo na nekoliko opcija. Glavni deo manifestacije je takmičenje harmonikaša i ono se može održati, pa makar u Sali Doma kulture bili samo članovi žirija i takmičar. Razmišljamo i da postavimo led ekrane oko Doma kulture kako bi publika napolju mogla da prati takmičarski deo. U svakom slučaju, ipak se nadamo da će se epidemiološka situacija popraviti i da ćemo moći da organizujemo festival harmonike u punom obimu, kaže Marko Guran, direktor Doma kulture Ivanovo.

Organizator manifestacije je Dom kulture “Žarko Zrenjanin” Ivanovo u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika “Balkan” iz Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00