petak, 5. mart 2021.  18:40h
Pročitano 643 puta

Takmičenje mladih talenata „Mita Topalović“ u Pančevu

Muzička škola „Jovan Bandur“ Pančevo organizovaće 11. Međunarodno takmičenje mladih talenata „Mita Topalović“ za solo pevače.

Muzička škola "Jovan Bandur" u Pančevu Muzička škola "Jovan Bandur" u Pančevu Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Takmičenje za solo pevače biće organizovano 6. i 7. marta, dok će za kamerne ansamble takmičenje biti 7. marta. Takmičenje je namenjeno učenicima muzičkih škola iz Srbije i inostranstva. Takmičari su podeljeni u kategorije za osnovnu i srednju muzičku školu po razredima.

Takmičenje za kamerne ansamble je namenjeno učenicima muzičkih škola iz Srbije i inostranstva, a kategorije se određuju po članu ansambla koji je najviša godina učenja – razred. Takmičari su podeljeni u dve kategorije za osnovnu muzičku školu i dve kategorije za srednju muzičku školu.

 

takmicenje Mita Topalovic Pancevo

 

Dimitrije Mita Topalović (1849-1912), jedan je od najvećih srpskih kompozitora 19. veka. Studirao je u Beču i Pragu kao stipendista Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, u kom je proveo ceo svoj radni vek. Profesor, odličan pevač i pijanista, MitaTopalović, ostavio je iza sebe obiman opus vokalnih i horskih dela. Njemu u čast posvećeno je takmičenje mladih talenata, i tako Muzička škola produžava misiju koju je on započeo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00