četvrtak, 11. februar 2021.  11:59h
Pročitano 944 puta

Dom kulture u Banatskom Novom Selu nastavlja sa aktivnostima

Dom kulture "3. oktobar" Banatsko Novo Selo nastavlja sa aktivnostima, ali naravno vodeći računa o epidemiološkim merama. U Domu kulture u Banatskom Novom Selu nastupiće gitarista Aleksandar Antić, redovni profesor gitare u Muzičkoj školi "Jovan Bandur" Pančevo. 

Sa prvog internog časa violine Sa prvog internog časa violine Dom kulture Banatsko Novo Selo

 

 

Na programu će biti dela: Domenico Scarlatti, Mario Castelnuovo Tedesco, Carlo Domeniconi i drugi. Koncert će se održati u Maloj sali Doma kulture 13. februara u 18 časova. Preduzete su sve mere protiv virusa kovid-19, ali je ograničen broj posetilaca. Zbog toga će koncert biti snimljen i prikazan onlajn na YouTube kanalu Doma kulture 14. februara u 18 časova.

U maloj Sali Doma kulture 3. februara održan je prvi interni čas violine učenika koji pohađaju izdvojeno odeljenje Muzičke škole "Jovan Bandur" u Banatskom Novom Selu. 

Dovođenje Muzičke škole u naše mesto je jedna od velikih stvari koje smo uradili u prethodnom periodu. Reakcije roditelja i učenika su pozitivne, što govori i broj zainteresovane dece. Planira se, pored postojećih instrumenata, upis i nekih drugih instrumenata u narednom periodu, kaže Bojan Boljanac, direktor ove ustanove kulture.

U planu su i izložbe slika u galeriji Doma kulture. Prvi likovni umetnik koji će u ovoj godini izlagati u galeriji u Banatskom Novom Selu je Emil Sfera koji će svojim prepoznatljovim stilom prikazati Hilandar. To je ujedno i tema njegove izložbe.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00