subota, 24. oktobar 2020.  16:56h
Pročitano 753 puta

Zoran T. Popović iz Pančeva pobednik "Satira festa"

Zoran T. Popović, satiričar iz Pančeva, osvojio je nagradu „Vuk Gligorijević“ za najbolji aforizam na 18. Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu“.

Zoran T. Popović Zoran T. Popović A.Č.

„Satira fest“ je 23. oktobra održan u Beogradu, u prostorijama Matice iseljenika i Srba u regionu. 

Popoviću je pripalo prvo mestu u konkurenciji više od četrdeset autora kratke forme za aforizam: „Ja bih mogao da živim kao sav normalan svet, ali  neću svoj narod da ostavim na cedilu“.

Na „Satira festu“ su učestvovali pisci iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore, BiH, Švajcarske i Slovačke, sa više od hiljadu i dve stotine aforizama. Među učesnicima manifestacije bila je i pančevačka književnica Aleksandra Filipović. Primajući priznanje iz ruku Slobodana Simića, predsednika Beogradskog aforističarskog kruga, Popović je istakao da mu je „veoma drago zbog dobijenog priznanja, jer je cenio Vuka Gligorijevića, koji mu je na početku književne karijere bio uzor“.

Nagradu za „Rastko Zakić“ najbolju pesmu „Satira festa“ dobio je Dušan Pop Đurđev iz Novog Sada. Priznanje za najbolju satiričnu priču pripalo je Milku Stojkoviću iz Smederevske Palanke.

Pančevac Aleksandar Čotrić je na „Satira festu“ uručio priznanje Beogradskog aforističarskog kruga „Zlatni krug“ slovačkom književniku iz Bratislave Tomašu Janovicu (1937), za doprinos satiričnoj književnosti u svetu. Nagradu je u ime odsutnog književnika primio zamenik slovačkog ambasadora u Beogradu Igor Vencel.

Autor:  A.Č.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00