subota, 17. oktobar 2020.  15:22h
Pročitano 949 puta

Knjiga „Smehom protiv korone“ prvi put biće i onlajn predstavljena

Knjiga „Smehom protiv korone“ biće po prvi put i onlajn predstavljena, a snimak će publika moći da pogleda na „jutjubu“ i „Fejsbuku“.

Detalj s predstavljanja knjige u Muzeju u Pančevu Detalj s predstavljanja knjige u Muzeju u Pančevu A.K.

Zbornik humora "Smehom protiv korone" je objavila prosveta ove godine, a priredila je pančevačka književnica Senka Pavlović.

Promocija je održana u  prostorijama Digitalnog Omladinskog centra Gradske biblioteke. U skladu sa preporukama Kriznog štaba grada Novog Sada, promocija je organizovana bez publike.

Snimak promocije biće postavljen u ponedeljak, 19. oktobra, na YouTube kanalu i Facebook strani Gradske biblioteke u Novom Sadu.

U želji da šale i druge kratke humorističke forme budu trajno sačuvane, sistematizovane, obrađene i analizirane, autorka Zbornika je, za vreme vanrednog stanja, prikupljala objave sa društvenih mreža, dosetke, viceve, epigrame i  aforizme. 

Cilj je bio da se ukaže na pozitivno razmišljanje i vitalan duh najpre našeg naroda, a onda i visprenih reakcija na ovu pandemiju iz susedstva, pa zatim iz sveta. 

Šale zaražene smehom su podeljene u tri celine: prvo poglavlje Narod protiv korone sadrži velike misli malog čoveka o koroni, nastale kao deo kolektivnog duha i potom se proširile na društvenim mrežama; u drugom poglavlju pod nazivom Šta kaže struka, poznati domaći i strani autori, satiričari, aforističari, humoristi su na svoj prepoznatljiv način komentarisali pandemiju, dok treće poglavlje (Na)strane šale predstavlja viđenje iz sveta kako su šale trijumfovale nad zabrinjavajućim vestima o koroni. 

Knjiga „Smehom protiv korone“ je svedočanstvo jednog teškog vremena. Sadrži svojevrsni antivirusni program uz pomoć kojeg ćete uspešno ponovo instalirati 2020. godinu.

Zbornik je doživeo i svoje mađarsko izdanje, knjigu je objavila ugledna mađarska izdavačka kuća „Norma“ iz grada Hodmezevašarhelja u prevodu Svetislava Neduče.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00