četvrtak, 15. oktobar 2020.  19:01h
Pročitano 982 puta

Zbornik „Smehom protiv korone“ na mađarskom jeziku

Zbornik humora „Smehom protiv korone“ koji je priredila književnica Senka Pavlović, a objavila beogradska „Prosveta“ u junu ove godine, upravo je dobio svoje mađarsko izdanje. 

Zbornik je objavljen i na mađarskom jeziku Zbornik je objavljen i na mađarskom jeziku Korice

Knjigu je objavila ugledna mađarska izdavačka kuća „Norma“ iz grada Hodmezevašarhelja u prevodu Svetislava Neduče.

U želji da šale i druge kratke humorističke forme budu trajno sačuvane, sistematizovane, obrađene i analizirane, autorka Zbornika je, za vreme vanrednog stanja, prikupljala objave sa društvenih mreža, dosetke, viceve, epigrame i aforizme. Cilj je bio da se ukaže na pozitivno razmišljanje i vitalan duh najpre našeg naroda, a onda i visprenih reakcija na ovu pandemiju iz susedstva, pa zatim iz sveta.

Šale zaražene smehom su podeljene u tri celine: prvo poglavlje „Narod protiv korone“ sadrži velike misli malog čoveka o koroni, nastale kao deo kolektivnog duha i potom se proširile na društvenim mrežama. U drugom poglavlju pod nazivom „Šta kaže struka“, poznati domaći i strani autori, satiričari, aforističari, humoristi su na svoj prepoznatljiv način komentarisali pandemiju. Treće poglavlje „(Na)strane šale“ predstavlja viđenje iz sveta kako su šale trijumfovale nad zabrinjavajućim vestima o koroni.

Knjiga je svedočanstvo jednog teškog vremena i sadrži svojevrstni antivirusni program uz pomoć kojeg ćete uspešno ponovo instalirati 2020. godinu.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00