utorak, 6. oktobar 2020.  15:41h
Pročitano 720 puta

Podrška Ministarstva kulture i informisanja akciji „Ćirilika” u Pančevu

U cilju podrške aktivnostima koje učenici Osnovne škole „Vasa Živković” u Pančevu i nastavnica srpskog jezika Bosiljka Dimitrijević sprovode na negovanju srpske jezičke kulture odnosno kulture govora i afirmisanja pisanja ćiriličnim pismom, danas su predstavnici Ministarstva kulture i informisanja posetili školu i učenicima odeljenja 8/4 i njihovoj nastavnici uručili knjige „Gramatika srpskog jezika” i „Znameniti Srbi 19. veka”, kao i majice i postere posvećene akciji „Negujmo srpski jezik”.  

OŠ "Vasa Živković" Pančevo OŠ "Vasa Živković" Pančevo Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Nastavnica Bosiljka Dimitrijević sa svojim učenicima 8/4 odeljenja napravila je jezičku patrolu „Ćirilika”. Oni su na inventivan i zabavan način u svom okruženju – na ulicama Pančeva, izlozima firmi i grafitima na zidovima otkrili greške u pisanju ili neadekvatnoj upotrebi jezika u svakodnevnom životu. 

 

os vasa zivkovic podrska ministarstva

 

Predstavnici Ministarstva kulture i informisanja poklonili su biblioteci Osnovne škole „Vasa Živković” i komplete knjiga iz antologijske edicije „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu” i edicije „Prozna dela srpskih naučnika”, kao i „Istoriju svetske civilizacije” Vila Djuranta.

Autor:  M.K.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00