ponedeljak, 5. oktobar 2015.  08:23h
Pročitano 1666 puta

Danas počinje “Dečja nedelja” u Pančevu

Povodom “Dečje nedelje”, koja počinje danas, Kulturni centar Pančevo pripremio je bogat program za decu, u narednih deset dana.

Kako je iz ove Ustanove najavljeno, čak 15 programa do 15. oktobra biće prilika da se mladi upoznaju sa mnogim ostvarenjima u oblasti kulture za decu. 

Kulturni centar Pančevo u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ organizovaće 16. oktobra niz humanitarnih predstava „Mačak u čizmama“.

DEČJA NEDELJA 2015 - program

Ponedeljak 5. oktobar

Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 10 sati

Pančevačka asocijacija za održivi regionalni razvoj, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, predstaviće interaktivni naučni šou „Eksplodirajuća otkrića”. Mnoštvo malih eksplozija, blještavila i dima ne samo da neće nijedno dete ostaviti ravnodušnim, već će mu pomoći i da bolje razume školsko gradivo. Program namenjen deci starijoj od 8 godina.

Foaje bioskopa „Vojvodina”, Vojvode Radomira Putnika 1, 12 sati

Umetnička radionica „Nadmoć je“, koja će se realizovati u okviru projekta Novih tehnologija, je radionica edukativnog karaktera za decu školskog uzrasta. Cilj programa je da se deca kroz vizuelno – umetnički izraz i igru pozabave pitanjem nadmoći. Radionicu vodi Jana Zaharijević, vizuelna umetnica iz Beograda. 

Dečje odeljenje Gradske biblioteke, 17 sati

Književno-dramska radionica „Kradljivac senki“ Štefana Gemela, Propolis Books Radionicu za decu vodi Danica Vuličević, namenjena je deci starijoj od 10 godina. Broj mesta je ograničen, prijave na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Galerija Milorada Bate Mihajlovića, Žarka Zrenjanina 4, Pančevo, 18 sati

Izložba radova dečje likovne kolonije Divčibare, PU „Dečja radost Pančevo”. Izložba traje do 7. oktobra

Utorak 6. oktobar

Izabinski prostor Kulturnog centra Pančeva, 11 sati

„Koliko volimo kulturu?” – javna prezentacija preliminarnih rezultata o Istrаživаnju kulturnih potrebа dece Pančeva, uzrasta do 15 godinа, Bojana Subašić i Bogdana Opačić, istraživači Zavoda za proučavanja kulturnog razvitka. 

Sreda 7. oktobar

Foaje Kulturnog centra Pančeva, 18 sati

Obeležavanje 10 godina dečje pozorišne scene „Pođi tuda...→“

Izložba plakata i promocija CD-a „Pođi tuda“ (2005-2015) i dodela nagrada Kulturnog centra Pančeva „Munjeviti krinfolion“ saradnicima u oblasti dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u 2015 godini. Specijalni gosti: dečji hor Vokal Kids

Četvrtak 8. oktobar

Scena „Saša Božović” OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ Pančevo, 10 sati

„Da trema ne pravi problema“ – pozorišne radionice za decu, NGO BUDI u saradnji sa Snežanom Đorđević i Danicom Vuličević.

Dečje odeljenje Gradske biblioteke Pančevo, 18 sati

„Čitam ti priču“ sa Mimom Gavrilov 

Petak, 9.oktobar

Galerija Milorada Bate Mihajlovića, 11 sati

Susret sa italijanskim strip izdavačem Andreom Placijem i obilazak izložbe „Dvadeset lakih komada“ u saradnji sa „Nova” festivalom

Dvorana Kulturnog centra Pančeva, 12 sati

Predstava za decu „A sad spavanjac“ po motivima knjige Da li ste vi žaba? Jasminke Petrović, igraju učenici III1 i III3 odeljenja OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Pančeva. Režija: Jelena Vukadinović i Jelena Kiš. Specijalan gost Jasminka Petrović,

Narodni muzej Pančevo, 18 sati

Koncert dečjeg hora „Vokal Tin“, dirigent Jelena Cvetić

Subota, 10. oktobar 

Izabinski prostor, treći sprat Kulturnog centra Pančeva, 13 sati

Javni čas „Malog dramskog kluba“. Studio vode glumac Bojan Žirović i dramaturg Irina Gilić Žirović

Četvrtak, 15. oktobar

Promocija Monografije PU „Dečja Radost“ Pančevo povodom 50. godina postojanja institucije, autor monografije Edvard Jukić.

Petak, 16. oktobar

BUDI HUMAN / Učestvuj i ti u akciji SAKUPI UŽINU ZA DRUŽINU!

Kulturni centar i Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ iz Pančeva pozivaju Vas da se priključite humanitarnoj akciji SAKUPI UŽINU ZA DRUŽINU, kojom priklupljamo sredstva za finansiranje đačke užine.

Škola „Mara Mandić“ je nakon osam godina finansiranja iz budžeta Grada Pančeva, budžetom za 2015. ostala bez predviđenih sredstava za đačku užinu. Škola je postigla dogovor sa Pekarskom industrijom Pančevo o kupovini užina po ceni sirovine, što iznosi 20 dinara dnevno po učeniku. Za 150 učenika do kraja prvog polugodišta neophodno je prikupiti 180.000,00 dinara. Školu „Mara Mandić“ pohađaju deca sa poteškoćama u razvoju i većina dece je iz socijalno ugroženih porodica. Prema našim podacima ova deca ne doručkuju, odnosno ne ručaju, pre polaska u školu, i mnogima je đačka užina jedini obrok u toku dana. Od početka godine evidentirano je da 70% učenika nijedan dan nije donelo užinu od kuće, a 30% neredovno i uz krajnje napore. 

Kulturni centar Pančeva, u saradnji sa školom „Mara Mandić“, organizovaće u petak 16. oktobra niz humanitarnih predstava „Mačak u čizmama“ Dečje scene „Pođi tuda...“ za organizovane posete vrtića i škola od 10, 12, i 14h. Cena ulaznice je 250 dinara. Sav prihod namenjen je prikupljanju namenskih sredstava za đačku užinu. 

Postoje brojni načini na koje možete pomoći, a mi pozivamo sve institucije, kompanije i pojedince da se priključe akciji i da pomognu uplatama na žiro račun škole „Mara Mandić“ za donacije, sa naznakom - Užinu za družinu. 

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00