nedelja, 16. avgust 2020.  11:10h
Pročitano 1886 puta

Otvoren 13. salon fotografija „Ivanovo u fokusu“

U Domu kulture u Ivanovu otvoren je 13. Salon umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“. Zbog pandemije virusa kovid-19 svečano otvaranje upriličeno je bez prisustva publike, ali su zainteresovani mogli da ga prate putem interneta.

Izložba fotografija postavljena je u Domu kulture u Ivanovu Izložba fotografija postavljena je u Domu kulture u Ivanovu Pančevo MOJKraj/arhiva

Iako ove godine nije bilo moguće organizovati Foto safari, na konkurs je stigao uobičajeni broj radova na obe teme: „Ivanovo“ i „Slobodna“.

Zoltan Bisak, organizator Salona, kaže da fotografi iz zemalja u regionu redovno šalju svoje radove i da su već po raspisivanju konkursa prvi radovi stigli iz Severne Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Domaći autori uglavnom čekaju poslednji trenutak za slanje fotografija na konkurs. Ipak, važno je da je bilo dosta autora i ove godine, čak i dosta novih mladih autora koji su postigli zapažene rezultate. To nas naravno raduje, kaže Bisak.

Prema oceni stručnjaka, kvalitet fotografija se menja iz godine u godinu, ali standardi ostaju isti. Od 600 fotografija, prema propozicijama, 94 ih je izloženo. 

 

salon fotografije u ivanovu 2020

 

Na otvaranju ovogodišnjeg Salona pročitana su imena nagrađenih autora, a nagrade će im biti poslate poštom.

Za temu “Ivanovo” prva nagrada pripala je Milici Kurjak (fotografija “Nikolinin paradise”), druga nagrada Milanu Gabariću (fotografija “Oko”), a treća nagrada Draganu Baboviću (fotografija “Dragana”).

Pohvale su pripale Romanu Đuriću, Snežani Lerh, Aleksandru Jovanoviću i Vojislavu Lukoviću.

Za temu “Slobodna” dodeljene su pojedinačne nagrade kao i nagrade za kolekcije fotografija.

U pojedinačnoj kategoriji prva nagrada pripala je Nebojši Kovaču, druga nagrada Tanji Gorjan, treća nagrada Mirsadu Mujanoviću, a pohvale Slobodanu Čaviću, Ivani Todorović, Zoranu Zdravevu i Božidaru Aćimovu.

Prva nagrada za kolekciju pripala je Darku Dozetu, druga nagrada Jovanu Đikiću, treća nagrada Mirjani Jovanović, a pohvala Gezi Farkašu.

 

nagradjeni radovi u ivanovu

 

Posetioci će radnim danima od 9 do 13 sati moći da posete Dom kulture u Ivanovu i da pogledaju izložbu, ali uz nošenje zaštitnih maski i u grupama do pet posetilaca.

Salon umetničke fotografije podržali su Grad Pančevo, Turistička organizacija Pančevo i Mesna zajednica Ivanovo. 

Organizatori se nadaju da će se epidemiološki uslovi u zemlji popraviti i da će u oktobru biti moguće organizovanje „Foto safarija“ na kojem će mladi autori imati priliku da se druže, unaprede svoja znanja u oblasti fotografije, ali i upoznaju lepote Ivanova.  

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00