petak, 31. jul 2020.  15:24h
Pročitano 892 puta

Pisac iz Pančeva „Aforističar godine“

Književnik iz Pančeva Aleksandar Čotrić (1966) dobitnik je prve nagrade za aforizme na 12. Konkursu za aforističara godine u okviru manifestacije "Letnji ulični erski kabare" koju organizuje Biblioteka "Ljubiša R. Đenić" iz Čajetine na Zlabitoru, saopštio je organizator.

Nagrada aforističar godine pripala Pančevcu Aleksandru Čotriću Nagrada aforističar godine pripala Pančevcu Aleksandru Čotriću ilustracija

Na ovogodišnjem konkursu učestvovao je veliki broj kvalitetnih aforističara iz zemlje i regiona, a pobednike je odredio žiri u sastavu: dr Slobodan Simić, aforističar - predsednik, Neško M. Ilić, aforističar, Zoran Bogdanović, aforističar i Ljiljana Rakić, bibliotekar. Oni su, kako ističu, imali težak zadatak, na koji su uz maksimalno angažovanje i svu stručnost odgovorili.  

Prva nagrada, koja je pripala Aleksandru Čotriću, sastoji se iz plakete i pet dana boravka na Zlatiboru za dve osobe. Drugu nagradu, produženi vikend na Zlatiboru za dve osobe, osvojio je Goran Ivanković iz Ljiga, a treća nagradu - vikend na Zlatiboru za dve osobe, pripala je Vasilu Tolevskom iz Skoplja (Severna Makedonija).

Zbog epidemiološke situacije, tradicionalna turističko-umetnička manifestacija "Letnji ulični erske kabare" neće biti održana u avgustu, a pobednicima će plakete i vaučeri biti dostavljeni na kućne adrese.

Čotrić je četvrti put postao pobednik ovog prestižnog međunarodnog konkursa.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

-1 #1 Vjekoslav 02-08-2020 01:34
Nagrada u prave ruke
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00