petak, 10. jul 2020.  16:50h
Pročitano 1152 puta

Objavljena nova knjiga aforizama za decu Aleksandra Čotrića

Pisac iz Pančeva i član Udruženja književnika Srbije Aleksandar Čotrić upravo je objavio  novu knjigu aforizama za decu pod naslovom „Svet smeha“. 

Nova knjiga za decu "Svet smeha" Nova knjiga za decu "Svet smeha" Detalj s korica

U knjizi, čiji je izdavač „Pčelica“ iz Čačka, nalazi se više od tri stotine misli, dosetki, šala i duhovitih dijaloga o porodici, školi, slobodnom vremenu, đačkim ljubavima, kućnim ljubimcima, sportu i drugim dečjim interesovanjima, poput: „Kad moja mama uđe u robnu kuću, zaboravi da ima svoju kuću“; „Mislio sam da tata sve zna, a onda sam otkrio Gugl“; „Kad sa starijim bratom delim čokoladu, meni pripadne omot“; „Baka tako lepo govori uspavanke da se ona uvek prva uspava“; „Nisam više najgori od sve dece. Odrastao sam“...

Recenzent knjige dr Milutin Đuričković ističe da je „smeh osnovna idejno-tematska i semantička okosnica ove knjige, u kojoj sve vrvi od šale i vedrine, zabave i nonsensa, razbibrige i relaksacije“, i dodaje da „rukovođen tim etičkim i estetičkim pretpostavkama, Čotrić želi da zabavi i nasmeje decu, da im ulepša i olakša životnu stvarnost, jer je humor danas i uvek preka potreba, a naročito mladima“.

„Svet smeha“ je ilustrovao Mijat Mijatović. Reč je o osmom Čotrićevom delu namenjenom najmlađima. Aforizmi ovog autora uvršteni su čitanke koje se koriste u trećem i četvrtom razredu osnovnih škola u Srbiji, a za kratku formu kojom se bavi dobio je nagradu žirija dečje kritike „Dositejevo pero“, priznanje „Vitezovog“ festivala pisaca za decu i nagradu „Mihailo Ćupović“, Udruženja književnika Srbije. Knjige za decu našeg pisca objavljene su i u Sloveniji i Severnoj Makedoniji.

Knjiga će početkom sledeće školske godine biti predstavljena deci u Pančevu, Kačarevu, Starčevu, Ivanovu i drugim mestima na teritoriji grada.

Autor:  UKS
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00