sreda, 13. maj 2020.  13:22h
Pročitano 977 puta

Izložba radova renomiranih autora iz zbirke Galerije savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, od srede 20. maja u 19 časova, publika će moći da pogleda umetničke radove u okviru prve izložbu nakon pauze u radu nastale usled vanrednog stanja.

thomas raat HALF A FLAG pola zastave thomas raat HALF A FLAG pola zastave Galerija savremene umetnosti

Na ovoj izložbi biće prikazano stvaralaštvo deset autora i autorki iz zbirke galerije, u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

Radovi su nastajali u periodu od kraja devedesetih godina prošlog veka do 2017. godine, a među izlagačima se nalaze međunarodno poznati autori, kao što su Ričard Dikon i Tomas Rat. 

Izložba će biti otvorena do 30. juna, a galerija je otvorena radnim danima od 9 do 13, i od 17 do 20 časova.

Nakon prve samostalne izložbe u Londonu 1978, Dikon je započeo je dugi niz izlaganja na međunarodnoj sceni. Svetsku slavu stiče 1982. serijom “Art for other people”, dobitnik je prestižne Tarnerove nagrade 1987. godine, a 1996. je proglašen francuskim Vitezom reda umetnosti i književnosti. Držao je predavanja i na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu a sarađivao je sa našim poznatim vajarom Mrđanom Bajićem.

Tomas Rat (1979) je holandski autor koji je samostalno izlagao u prestižnim galerijama u svojoj zemlji, ali i Londonu, Briselu, Pekingu, i drugim svetskim centrima umetnosti. 

Pored gore pomenutih, umetnici čiji će radovi biti izloženi u okviru izložbe biće i Larisa Ackov Palić, Milan Kralj, Dejana Marišan, Ivana Markez Filipović, Nadežda Oleg Ljahova, Ivana Rakidžić, Dimitrije Tadić i Joana Vulanović. Dela su ušla u zbirku Galerije savremene umetnosti Pančeva poklonom ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi i sa najznačajnijih manifestacija: Salona umetnosti Pančeva i Bijenala umetnosti.

Autorka izložbe je Ivana Markez Filipović, urednica programa Galerije savremene umetnosti KCP-a.

Autor:  KomunikArt
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00