subota, 11. april 2020.  10:49h
Pročitano 2014 puta

Mladi Pančevci Matej i Luka Jovanović muzikom protiv korone

Sjajni mladi pijanista iz Pančeva Matej Jovanović i njegov brat Luka, student glume, koji se bavi i muzikom, u saradnji sa američkom kompanijom LeeLoo i direktnom saradnjom sa GofundMe organizovaće preko interneta live koncert u cilju prikupljanja donacija za borbu protiv virusa korona.

Matej i Luka Jovanović Matej i Luka Jovanović privatna arhiva

Matej Jovanović kaže da su sa organizatorom dogovorili da polovina sredstava bude donirana za Srbiju, a drugi deo ide za svet. 

Koncert će trajati oko pola sata, a program je koncipiran tako da svako može da uživa u njemu. Podeljen je u tri dela: klasična muzika, bluz rok i instrumental psihodelik rok, kaže za naš portal Matej Jovanović, a njegov brat Luka dodaje da je ideja da svako donira koliko može.

Svaki od donatora će dobiti šifru za pristup privatnom linku za direktan prenos koncerta koji će biti održan u nedelju, 12. aprila u 18 časova. 

Ovo je link preko koga ćete moći da se prijavite za humanitarni koncert ovih izuzetnih mladih umetnika: https://leeloo-web-mobile.now.sh/event/matej-and-friends 

Matej Jovanović studira na Regionalnom konzervatorijumu u Parizu u klasi pijanistkinje Jasmine Kulaglić. Do sada je imao mnogobrojne nastupe i recitale kao što su: Mola di Bari  i Verona u Italiji, Beč u Austriji, Radovljica u Sloveniji, Kulturni centar u Pančevu. Sarađivao je sa više od 160 umetnika, muzičkih organizacija i kompanija širom sveta. Na svojoj instragram stranici muzičara i ljubitelja klasične muzike Pianoworldwide (www.instagram.com/pianoworldwide) ima više od 150.000 pratilaca.

Na interesovanje francuskog kompozitora Rafaela Novarine, u toku 2020. godine Matej će snimiti tri klavirske kompozicije uz pratnju muzičkih spotova u produkciji PianoWorldWide. Sa ovim izezetnim talentom možete se upoznati i na njegovoj veb stranici www.matejjovanovic.online

Uspešnu karijeru gradi i njegov brat Luka, student druge godine glume na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečan, Srbija. Umetnički je direktor PianoWorldWide, a do sada je glumio u nekoliko domaćih serija, nekoliko inostranih filmova i više studentskih filmova. Aktivno se bavi sviranjem gitare i pevanjem.

Organizator ovog koncerta je američka kompanija LeeLoo koja uživo prenosi događaje umetnika izvođača širom sveta, a u saradnji sa GoFundMe istovremeno obezbeđuju da donacije stignu do onih kojima je pomoć najpotrebnija. 

Autor:  Zdravko Elez
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00