četvrtak, 2. april 2020.  22:55h
Pročitano 966 puta

Aleksandar Čotrić objavio knjigu za decu na makedonskom jeziku

"Knjiga protiv briga", zbirka aforizama za decu autora iz Pančeva Aleksandra Čotrića upravo je objavljena u Skoplju na makedonskom jeziku pod naslovom "Kniga protiv griži". 

Knjiga za decu objavljena je na makedonskom jeziku Knjiga za decu objavljena je na makedonskom jeziku Korice

Izdavač je "Akademski pečat", a knjigu je prevela Gordana Jović Stojkovska. "Knjigu protiv briga" na srpskom jeziku objavila je 2017. godine izdavačka kuća "Pčelica" iz Čačka i do sada su se pojavila tri izdanja.

"Knjiga protiv briga" je kolekcija aforizama za najmlađe u kojoj se nalazi oko dve stotine kratkih i duhovitih misli o školi, knjigama, porodici, druženju, kućnim ljubimcima, sportu, slobodnom vremenu i drugim dečjim temama i interesovanjima.

"Knjigu protiv briga" i u makedonskom izdanju ilustrovao je Tihomir Čelanović.

Pisac Aleksandar Čotrić početkom sledeće školske godine predstaviće ovu knjigu pred učenicima u Severnoj Makedoniji, ali i u Srbiji, u sredinama u kojima se odvija nastava na makedonskom jeziku - u mestima u Banatu: Jabuka, Plandište, Kačarevo, Glogonj...

Čotrićevi aforizmi za decu uvršteni su pre tri godine u čitanke za treći i četvrti razred osnovnih škola u Srbiji, što je bio prvi slučaj uvođenja najkraće književne forme u srpski obrazovni sistem.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00